Åldras

Tankar & Reflektioner

Av: Malin

Mina tankar snuddar snabbt vid åldrandet. Att börja se äldre ut blir en ny erfarenhet och ett nytt sätt att se på sig själv. Så vad gör vi med vårt åldrande ? Hur hanterar vi våra nya kroppar och utseende?

Depression eller stolthet ? Eller tränar vi, äter vitaminer, köper vi anti-age krämer eller går vi så långt att vi lägger oss under kniven? För dem flesta är åldrandet “en tystnad ” ett olösligt problem. Man lämnar en tid för en annan. Vi som lever med en sjukdom vet att livet är inte oändligt och vi har känningar av värk och stelhet i våra kroppar från vår sjukdom som vissa känner av pga ålderns rätt. Förut kände jag mig mer orolig att min kropp inte skulle hänga med när jag åldras, jag såg min kropp som en fiende. Nu när jag tränar så har vi ett bra samspel med varandra. Kroppen har förstått att den mår bra av träning och utmaning om jag ger den med lagom av doser träning. Lite ge och ta.

I år fyller jag 50 år!! Var har tiden tagit vägen? Jag som känner mig som 30 år. Ibland när jag ser mig i spegeln så tittar jag argt på den nykomna strecket vid ögat MEN jag känner absolut igen kvinnan på andra sidan trots några nya grå hårstrån och några nya linjer vid ögat. Jag unnar mig behandlingar och är noga med mitt ansikte som har tagit emot mina tårar, skratt och en och en annan bekymmersrynka.  Åldrandet har inte bara utseendet med sig utan också livserfarenhet. Jag känner att jag har ökat min ärlighet och ökat min frihet som kvinna.

Man måste tro på sina drömmar och jag ser hellre det vackra och blundar för det mindre vackra. Älskar kläder och mode, har hittar min stil som jag tror visar min personlighet. Klär mig inte för någon annan trots min Snart “höga” ålder.  Åldrandet handlar om förlust av tid men också om en vinst av erfarenhet och inom oss är vi till stor del samma människa.

Jag vill åldras med värdighet och glädje. Livet ska innehålla utmaningar och det kommer den att göra. Livet med ms är inte lätt men jag är här och nu. Tänker stanna en stund till på denna plats och ÅLDRATS. Visst Är ni med mig?

Fler inlägg av Malin >

Du borde även läsa