Älska mornarna!

Hantera MS Okategoriserade Träning

Av: Sofia

Jag är en morgonmänniska och gillar att träna på morgonen. Är du en morgonmänniska som också gillar att starta dagen med rörelse? Jag tror att man faktiskt kan lära sig att bli en morgonmänniska och en som gillar att starta dagen med motion. Men det kräver lite tålamod och disciplin för att komma dit. Men när vanan väl har satt sig, så är morgonträningen inget man vill missa. Jag lovar dig!

Hur gör man då för att göra det så lätt som möjligt för sig själv att komma ut på morgonen. Nedan tänkte jag lista några tips för att underlätta din morgonträning.

  1. Förbered kvällen innan.

Jag brukar lägga fram kläderna jag ska ha på mig kvällen innan. På så vis blir det enklare och blir smidigare när kläderna redan är framplockade. På samma sätt blir det också svårare att hoppa över träningen när man vet att man förberett sig kvällen innan. Jag brukar lägga i ordning en hög som jag lägger på toaletten, då finns det liksom ingen återvända, kläderna ligger ju rakt framför mig är jag går in på toaletten på morgonen.

2. Förbered kaffebryggaren

Jag dricker alltid en kopp kaffe innan jag sticker ut på min morgonrunda och kaffebryggaren har jag laddat kvällen innan så det är bara att gå ut i köket och trycka igång den. Ibland äter jag en banan till men oftast klarar jag mig på bara en kopp kaffe och äter frukost efterår istället. Är du ingen kaffedrickare så kan det nog ändå vara bra att få i sig någonting, te eller liknade istället.

3. Gör det som blir smidigast och känns enklast

Jag planerar inte något mastodontpass på morgonen. Utan jag väljer ett pass som jag vet att jag gillar och klarar av på morgonen. Jag joggar oftast lugnt en vända, det är det som blir smidigast och känns enklast för mig. Så fundera ut vad som blir bäst utifrån dina egna förutsättningar. Är det att gå en promenad? Köra lite yoga framför Tv:n, åka till jobbets gym (?) Hitta din egen morgonträning som innebär minst motstånd för dig. För blir det att kännas för motigt och tufft är risken att du slutar.

Så med dessa tre tips hoppas jag kunna inspirera till morgonträning. Jag själv tycker känslan är oslagbara när man kommer tillbaka efter en joggingtur på morgonen. Man får liksom energi hela dagen och man känner sig stark och som att inget är omöjligt.

Så har du inte testat morgonträningen tycke jag du ska testa. För mig är morgonträningen som en mental dusch som gör att dagen blir lite bättre.

Fler inlägg av Sofia >

Du borde även läsa