Amsterdam maraton!

Okategoriserade

Av: Sofia

Planen var ett maraton men det blev ett halvmaraton…en förkylning veckan innan satte stopp för min plan att köra hela distansen. Det var inget lätt beslut att ta…velade in i det sista huruvida jag skulle testa och köra maran eller inte. Ett alternativ jag övervägde var att starta och se hur kroppen kändes och då kliva av om det inte skulle fungera. Men det kändes så himla tråkigt att behöva bryta utan det kändes viktigare att faktiskt få genomföra ett lopp och gå i mål och få en medalj. Så sent på lördag kväll insåg jag att jag inte var helt hundra återhämtad efter förkylningen så det var liksom inte värt risken att chansa och riskera hälsan. Så vi begav oss av mot expot och bad om att jag skulle få byta min start i maran till halvmaraton och det var inget problem. När väl jag tagit beslutet kändes det väldigt skönt.

Planen var att köra halvmaran med handbromsen i och inte köra slut på mig alldeles. Fokus var på att genomföra och ta mig i mål och njuta av upplevelsen och loppet. Jag var helt enkelt glad att jag skulle springa överhuvudtaget och bestämde mig för att njuta så mycket som möjligt.

Banan var verkligen platt och kändes väldigt snabb. Stämningen efter banan var toppen med mycket publik som hejade glatt. Vädret var även det perfekt, sol och sådär 16 grader. Väldigt skönt.

Så det var med en verklig go känsla jag sprang de 21 km och jag var nöjd med mitt beslut att byta starten till halvmaran. Det blev en alldeles lagom distans för dagen och jag var tacksam över mitt mindset att jag klarade av att byta fokus från att springa en snabb mara till att njuta av en halvmara och faktiskt känns sig nöjd med det. Det var nästan största vinsten. Jag var lite rädd att jag skulle gräma mig och se det som ett misslyckande när jag fick ställa in maran och köra halvmaran istället. Men så blev det absolut inte, jag var nöjd med mitt beslut och det kändes helt rätt.

Men Amsterdam gav verkligen mersmak. Både som weekendresmål och som maratonresmål. Nästa gång hoppas jag hälsan är med mig, för då vill jag testa hela distansen.

Fler inlägg av Sofia >

Du borde även läsa