Att synas och höras

Okategoriserade

Av: Malin

Tänkte på det när en vän till mig sa att jag efter min ms-diagnos VILLE verkligen synas och höras.

Vart lite förvånad över den tanken och frågade: vad menar du? 

Hen förklarade att jag har ju föreläst, varit med i kampanjer, samarbeten osv 

Hen undrade varför? 

Jag förklarade att det inte var jag som person utan mer att min sjukdom Ms skulle få ett ansikte utåt. Därav min berättelse om depression, ångest, självmordstankar, träning osv 

Jag tänkte mer att jag hjälpte någon, det var inte viktigt att JAG syntes och hördes som person utan mer viktigt, min berättelse. 

-tycker du att jag känns kändiskåt eller vad menar du? 

-nja, mer behov att visa dig iallafall. Inte direkt kändiskåt men behovet är större känns det som. 

Sedan undrade hen vad jag fick ut av det? 

Vi tystnade båda två och jag kände mig lite dum . Är det så omgivningen tänker? Jag vill ju bara hjälpa andra. Plötsligt krympte jag som människa. Visst, jag tycker om att prata, synas och hoppar på event som jag tycker är roliga men hen fick det att låta negativt. 

Det här året har jag ju inte alls synts och hörts som tidigare. (Tur för hen!)

Som artist vill man ju också förmedla tankar och känslor med sin musik, inte bara synas. Det kommer på köpet med framgång. Nu ska jag ju inte jämföra mig med en artist men människan bakom ett budskap, historia eller vad det nu är så är det ju en människa bakom som berättar. 

Ett fantastiskt sätt att berätta och ”synas”. 

Jag vet ju och det tyckte hen också, att historier som berättas av en kändis är mer intressanta och ger mer. MEN jag själv tycker att historien är intressant i alla lägen oavsett om personen är känd eller inte. 

För att slutligen svara på hens fråga vad jag får ut av det: är att om jag kan hjälpa en person i en början av en diagnos eller i mitten så har jag lyckats. Lyckats att förmedla att personen inte är ensam utan det finns fler som lever med MS. Att livet inte är slut trots att jag själv trodde det. Det finns så mycket med andras berättelser som hjälper oss själva och andra. 

Så det är därför jag vill att min röst ska höras och då får man mig på köpet. 

Bra eller dåligt ? Bestäm ni. 

Fler inlägg av Malin >

Du borde även läsa