Avstånd, tvätta händerna och var hemma om du är sjuk

Okategoriserade

Av: Malin

Känner ni igen dessa ord ? 

Dem sitter inpräntade i mitt huvud och jag försöker verkligen leva efter det. 

Efter några dagar hemma i värmen fick jag och döttrar nog och ville bada någonstans. Fullt medvetna om att hålla avstånd och inte på något sätt göra någon obekväm med våran närvaro på badet. Vi åkte tidigt denna söndagmorgon och hade med oss mat och dryck, när vi parkerade bilen så var det väldigt lite människor och jag tänkte att vi kommer nog bli väldigt få. Optimist som jag kan vara ibland .

Efter en timme fylldes det på och efter två timmar fylldes stranden på ännu mer med människor och denna strand är ändå stor. 

Vi hade brett ut oss xtra mycket för att markera avstånd och efter den Andra timmen var det omöjligt att inte ha en granne som pratade lite högt om vikten av att hålla avstånd till varandra men vi hade nog olika uppfattningar om vad avstånd var och jag hörde att dem slog sig ner bakom oss med deras tre skrikande ungar….

Gaaaaa , tänkte vi . Avstånd tack men det förstod dem inte. 

Inte nog med att den ena ungen ur deras klunga förtvivlat försökte få nån av föräldrarna att reagera över att hans krokodil Ali höll på dö  , tillslut gav brodern upp och slängde iväg den så långt ögat kunde nå. 

Äntligen lugnt tänkte vi men då skulle barnen gräva ner deras pappa och lite motvilligt lät han barnen gräva och gräva tills han fick i munnen och började hosta. 

Då fick jag nog och harklade högt och gav en arg blick och pratade om avstånd och hänsyn. 

Våra blickar möttes och han undvek min och han satte sig ner i solstolen medans hans hälft blickade neråt.

Jag satte mig i min stol och tittade på tjejerna och efter våran tredje soltimme så kände vi oss inte redo för att sola med andra människor i Corona tider, människor runt omkring oss tror inte att det finns längre eller blundar för det och att hålla avstånd på en strand i Sverige är omöjligt !!!

Vi tackade för oss och åkte hem, glada ändå att vi hade fått dessa timmar tillsammans. Glada att vi är förnuftiga och försöker leva med att Corona finns. 

Ta hand om er !

Fler inlägg av Malin >

Du borde även läsa