Dåligt samvete

Okategoriserade

Av: Malin

Förlåt men jag tränar igen..

När det blev hårdare restriktioner i november lade jag av att träna. Jag har följt uppmaningar och restriktioner under det här året och gjort lite uppehåll när det har ”krävts” men nu fungerar inte min kropp som jag vill.

Mitt vänstra ben blir svagt och det känns tungt till exempel, när jag sitter på huk och sedan när ska resa mig vill mitt ben gå inåt innan jag kommer upp medans när jag tränade så kunde jag komma upp från huk till ståendes utan problem. Det fick mig att gå till gymmet igen. 

Nu är det även krav på bokning i gym så det fungerar faktiskt bra med dessa restriktioner OM man nu får en plats vill säga. Yogan är bara att glömma, den fixar jag hemma. Min dröm är fortfarande att bli yogaledare.

Vikten för mig och min ms är träning. 

Jag kommer ihåg från dag 1 när jag fick min ms diagnos var att träna för att mina ben fungerade inte. Satt där med mitt smörgåspapper som hjälpte mig att få min fot framåt eller när jag låg på magen i min säng och band rep runt ankeln och drog det uppåt för att benet kom inte bakåt själv. 

Jisses vilken resa!

Därför tror jag att träning stärker min kropp och jag mår bättre i min ms med träning, helst styrketräning. Känslan när man får öka vikten på stationen är underbar, vilken kick.

När en bekant till mig fick sin ms-diagnos för cirka 27 år sedan uppmanade neurologen inte till träning eller att skaffa barn pga det var en ”påfrestning ” på kroppen. 

Idag är min neurolog så glad att jag vill träna för det är inte alla som har det intresset och sedan måste jag säga att man inte behöver gå på gym eller yoga bara man hittar sin rörelse man tycker om. Promenad, lättare sittyoga, trädgårdsarbete, simma (svårare nu pga Corona) all rörelse är bra för knopp och kropp. 

Känns som det är min hemlighet med träningen, förut kunde jag glatt lägga ut en bild på vägen till gymmet för att peppa andra men inte nu. Nu gör jag det jag ska under 90 minuter och går hem. Jag har lagt om mitt program med styrkan eftersom jag tyvärr får börja lite om från början men inte alla maskiner men vissa men det gör inte så mycket för nu är jag på gång och jag älskar det!

Så ja, jag kommer som det ser ut idag fortsätta att smygträna och undviker då allt annat. 

Rätt eller fel? 

Kram och ta hand om er, snart är det vår!

Fler inlägg av Malin >

Du borde även läsa