Ett finfint MS-år!

Familj & barn Hantera MS Relationer Tankar & Reflektioner

Av: Johanna

Alldeles snart är året 2017 slut och jag kan se tillbaka på det gångna året, och konstaterar en sak. Min MS har varit snäll mot mig. Det har varit ett finfint MS-år och jag är så glad för det. Bara för några dagar sedan fick jag svaret på min senaste MRT- undersökning: Ingen sjukdomsaktivitet pågår. Det var också min känsla, jag har ju mått bra i kroppen. I början av året fick jag samma positiva besked.

Jag har haft ytterligare ett år fritt från skov och jag tror nog att jag kan tacka min bromsmedicin för det. Jag mår och har mått fysiskt bra. Däremot har jag varit och är väldigt ofta trött och energilös, men det tror jag är mer relaterat till både min jobb- och familjesituation. Stress, stress, stress… Men tröttheten kan ju säkert min MS bidra med också. Sedan har vi de kognitiva besvären (av mild grad) som jag tänker hänger ihop med min MS; stresskänslighet, koncentrationssvårigheter, kanske till viss del minnesstörning.

Alldeles snart är det jul. Jag längtar inte lika mycket efter julen i år som andra jular, eftersom många av mina familjemedlemmar planerar att befinna sig på annat håll denna jul. Vi bor alla utspridda så julen är alltid annars en efterlängtad tid att ses. Men inte minst för barnens skull ska vi se till att det blir en mysig och kravlös julhelg ändå. Det ska bli så skönt med jullov. I första hand är det ledigheten som jag längtar efter nu.

Önskar alla en fin jul och ett Gott Nytt År <3

Fler inlägg av Johanna >

Du borde även läsa