God jul!

Familj & barn Min MS historia

Av: Malin

Julen 2010 kommer jag ihåg med sorg och smärta. Min första jul med MS.

Ärligt talat var den julen hemsk, jag fick permission från sjukhuset över jul och nyår och dessutom fick jag med mig min oro över min sjukdom. Vilken julklapp…

Kommer ihåg så väl att jag ville att det skulle vara som “vanligt”. Vanligt för mig var att först fira hos mina svärföräldrar som idag är borta. Sedan hem till oss och då kom min syster och mina föräldrar. Den stora julklappsöppningen är det då och jag kommer ihåg mina klappar med häpnad och blev överväldigad. Jag fick min favvoparfym “Victor och Rolf ” och en kaffemaskin och det bara fortsatte och fortsatte. För varje paket jag öppnade så slocknade mitt leende, inte för att jag var otacksam men på sätt och vis var jag ju det för jag blev inte gladare över dessa julklappar.

Trodde dem att jag skulle dö? Min sista jul? Vad höll dem på med? Jag ville ju att det skulle vara som “vanligt”. Nu blev det inte det men idag vet jag ju att genom presenterna trodde dem att jag skulle bli glad, sedd och uppmärksammad. Det var ju bara välmenat från mina nära och kära men det tog motsats effekt.

Satt i min rullstol och ville bara att kvällen tog slut men jag log och tackade såååå mycket för alla fina julklappar men inombords ville jag bara slänga dem i väggen. Min man kramade om mig på kvällen när alla hade gått och barnen satt i soffan och var nöjda över dagen och över sina julklappar. Han lyfte upp mig till soffan och frågade om jag var ledsen? Jag förklarade att jag var förvånad över julklapparna. Det hade räckt med något litet för jag var ju bara glad att vara hemma med bästa familjen. Den var ju min bästa julklapp. Han förstod ju vad jag menade och jag förstod deras kärlek och oro. Vi lämnade det där men jag har fortfarande en känsla med julen och dess stress över att allt ska vara “perfekt” och inte bara avslappnat. Det viktigaste är ju trots allt att vi är tillsammans, äter lite gott och såklart är det ju alltid roligt att få julklappar. Det tycker även vi vuxna.

I år ska jag ha julen hemma och det ska vara en svart/vit jul. Har köpt nya julkulor och glitter i dessa färger. Ska pröva något nytt och fräscht. Gå mot strömmen så att säga, ovanligt? Inte för att vara mig, älskar dessa färger. Livet är svart eller vitt.

God jul allihopa!!!

Fler inlägg av Malin >

Du borde även läsa