God jul !

Events Tankar & Reflektioner

Av: Malin

” Midvinternattens köld är hård, stjärnorna gnistra och glimma..” Känner ni igen den ? Den dikten är jag uppvuxen med och snart är julen här!!

Dem flesta ser fram emot julen med glädje och förväntan. Längtan till ledighet, mat och julklappar. Vi har en dröm hur vi vill att det ska vara och när dröm och verklighet krockar riskerar man att bli besviken …En besvikelse som vi lägger på våra axlar.Var maten god ? Var det bra julklappar ?

Jobbar ju själv i butik och jag ser ju att närmare vi kommer fram till julafton är stressen större, irration över att sakerna och storlekarna inte finns kvar kan vara droppen för kunden. Brukar ge kunden ett leende och erbjuda ett presentkort och ibland går det hem och ibland hänger ” smockan ” i luften. 😉

Det är svårt att hinna med vardag och fest. Jag själv firar med min familj hemma, för 1 år sedan dog min svärmor och traditionen var vi skulle vara har nu ändrats. Barnen är större och vi välkomnar hemma hos oss istället. Det är lättare och jag älskar att förbereda dukning, blommor, mat och godiset. För mig är julen så mycket mera än julklappar. Det är dofter, smaker och givande av samtal. Älskar doften av hyacinter, blicken av amaryllisen som blommar, doften av saffranet och alla ljusen som värmer och lyser upp.

Älskar att GE och försöker varje år att hitta DEN julklappen som ger den där glädjen i ögonen. Behöver inte vara dyr men den ska ge kärlek.

Ett minne som jag vill dela är när jag och min farfar satt på golvet hemma på julafton hos mina föräldrar och syskon. Jag älskade allt som var lent och fluffigt. Favoriten var bomull och hade det med mig det överallt. Till mångas förtret. Farfar hade lagt bomull i en ask och trollade bort bomullen genom att skjuta lådan fram och tillbaka. Jag vart helt såld, jag kommet ihåg känslan och jag var så lycklig att få vara med farfar, bomull och trolleri att jag glömde bort mina andra julklappar. Farfar var min idol just då, jag blir så rörd att jag får tårar i mina ögon när jag tittar på fotografiet. Mössan var även en julklapp som jag somnade med och asken var i min famn.

Jag vill önska ER alla en riktig God Frisk Jul med nära och kära. Ta hand om er och njut av stunden. Även om paketet var “fel” så är det tanken som räknas.

Kärlek till er.

Fler inlägg av Malin >

Du borde även läsa