Hon ger många MS-sjuka inspiration

Hantera MS Min MS historia Tankar & Reflektioner

Av: Johanna

Inte långt efter att jag hade fått min MS-diagnos läste jag sångerskan Louise Hoffstens självbiografiska bok “Blues”. Man får i boken följa hennes väg från ett chockartat MS-besked till acceptans av sjukdomen. Hennes självutlämnade och ärliga sätt att skriva hjälpte mig i min accepterande-process. Jag tyckte då att det kändes bra att veta att också denna kända artist hade MS och var öppen med det, en artist som jag dessutom tyckte om och hade tidigare lyssnat en hel del på. Jag beundrade och beundrar henne fortfarande för modet att berätta och vara öppen om sjukdomen. Trots de risker det kan medföra som känd person i en tuff musikbransch. Jag tror att det banar vägen för andra att berätta och vara öppna om sjukdomen.

Kanske man tänker “Jo, men Louise Hoffsten har MS och det har ju inte stoppat henne! Så det ska väl inte stoppa mig heller?!”

Hon är en riktig förebild! En fantastisk sådan, för hon vill verkligen få ut budskapet till andra som får diagnosen att livet tar inte slut i och med att man får denna kroniska sjukdom. Att man inte ska sluta göra det man tycker om/älskar att göra. Hon har fortsatt vara en röst för MS-drabbade, och påmint om att det går att leva ett bra liv trots sjukdomen. Hon vill inspirera människor, och det lyckas hon verkligen med. När hon började använda käpp, gav hon käppen extra uppmärksamhet och visade världen vilken värdighet man besitter trots att man behöver ett hjälpmedel. Det är inte på något sätt en svaghet!

I de intervjuer jag har sett med henne har positiviteten lyst igenom och det märks att hon fokuserar på helt rätt saker. Alltså det som är viktigast i livet för just henne. Samtidigt som hon hjälper så många MS-drabbade genom att visa att framtiden kan se mycket ljus ut, trots en MS-diagnos.

Under hösten har Louise Hoffsten varit aktuell i musikprogrammet “Så mycket bättre”, där vi har fått ta del av hennes innehållsrika karriär. I avsnittet då det var hennes tur att få sin musik tolkad, fick också hennes MS uppmärksamhet. Även innan programmet skulle sändas intervjuades hon och sjukdomen var en av samtalsämnena. Det känns väldigt positivt att MS får denna uppmärksamhet eftersom det ökar chansen att fler människor får MS-kunskap!

Det känns både längesedan, och ganska nyss som jag fotograferade den underbara rosen i mammas trädgård <3

(Foto: Johannas privata)

Fler inlägg av Johanna >

Du borde även läsa