Hösten är här

Okategoriserade

Av: Malin

Jag njuter av dem soliga stunder som kommer fram på dagarna och jag planerar lite försiktigt höstplantering för trappan till vår entré. Blir så glad när det är välkomnande och fint när man kommer hem. Min energi är lite på paus kan man säga och har svårt att få ihop trådarna men jag försöker så gott jag kan att nysta upp det. 

Många förändringar i livet just nu och jag är inte ensam men jag vill ändå att nån därute och läser mina rader och känner igen sig ska känna att det finns fler som är vilsna trots att man är 50 plus..

Ibland är inte din förändring rolig för alla eftersom det innebär även en förändring för dem.

Jag har börjat prata med en kurator igen på sjukhuset som jag går till med min ms. En trevlig kvinna som ”orkar”lyssna på mina rop till en lösning. Häromdagen tänkte jag att när jag är i knipa eller är i en oväntad situation tänkte jag högt för mig själv: herregud låt inte ..eller gud gör inte ….

Är inte troende så men tror ändå på något universum, spirituell tro kanske men om jag skulle ha pratat med dem Högre Makterna skulle det kanske låtit så här; 

Hej Gud! 

Trevligt att träffas. 

Jag är ledsen att jag inte har pratat med dig förut men jag hoppas ändå att jag är tacksam över allt fint du skänkt mitt liv. 

Jag är verkligen i knipa! Vet inte vad jag ska göra. Jag behöver få ett svar. 

Säg vad jag ska göra så gör jag det. 

Ett utdrag från en favorit film som jag har sett lika många gånger som jag har fingrar. 

Jag vet att det är jag som måste göra förändringar och tillåta förändringar.  

När ni är i knipa, sorg eller känner vilsenhet vad gör ni då? Pratar ni med någon? 

Vad har ni för knep? 

Att leva med en kronisk sjukdom som Ms innebär att leva i en torktumlare. Ibland snurrar det väldigt fort och det finns ingen bra tajming att kliva av. 

Sedan finns det stunder där jag känner mig trygg i min sjukdom. 

Svåra livshändelser går inte över, dem bär man med sig resten av livet. Man lär sig leva med dem. Man reser sig efter varje smäll. 

Nu går vi över till något roligare att prata om en stund. 

Våran äldsta dotter har flyttat hemifrån nu och köpt sin första lägenhet. 

Våran yngsta dotter bor hemma och pluggar nu till sjuksköterska. Jag är så stolt över mina tre barn och deras yrkesval. Tänk om man hade varit smartare i yngre dagar så skulle jag definitivt inte arbeta som säljare. Min önskan var att arbeta som barnmorska , har haft mina funderingar att plugga men det är för stort projekt med att först plugga in missade ämnen. 

Vem vet, jag kanske får möjligheten att göra något roligare i framtiden iallafall. 

 Ha det fint. 

Fler inlägg av Malin >

Du borde även läsa