Jag och min MS går vidare…

Arbete Behandling Familj & barn Hantera MS Min MS historia Okategoriserade Tankar & Reflektioner

Av: Johanna

Denna text blir min sista skrivna text för multipelskleros.nu. Jag har tagit beslutet att sluta skriva, trots att jag tycker att det både är roligt och givande. Men allt har sin tid… Framförallt har det känts väldigt bra att veta att nyligen diagnostiserade med MS har hittat till hemsidan och våra texter, och de har fått erfara att det går att leva vidare med en MS-diagnos. Ja, till och med att man kan leva ett bra liv och fortsätta att göra det man vill göra. För en del krävs det vissa anpassningar men kanske också att en ny mer positiv syn på livet tillkommer. Möjligen att det krävs mycket mentalt arbete, för att nå dit. Så har det i alla fall varit för mig; att jag har utvecklats på ett personligt plan vilket är den bästa delen av min diagnos. Att jag har mognat, att jag inte tar saker och ting för givet. Det är väl det som kallas personlig utveckling… Detta hade jag nog inte kunnat tro när jag precis fått min diagnos år 2013.

Vardagen rullar på. Jag har nyligen gjort en ny MR-undersökning som jag väntar svar på, och jag ska snart också på mitt årliga läkarbesök på MS-mottagningen. Då kommer vi såklart att prata om behandlingen som fortfarande fungerar bra, och jag tror och hoppas att det fortsätter så!

Arbetsmässigt så jobbar jag heltid igen, och det fungerar bra än så länge. Och vår familj, det viktigaste i livet- är också i ständig utveckling! Vi är en NPF-familj, där föräldraskapet ofta är extra utmanande, men den glada nyheten är att det går åt rätt håll… <3

Hoppas Ni alla har haft en fin jul och jag önskar alla ett Nytt Bättre Friskt År. Ett bättre år på alla sätt. Många kramar till Er alla som läst mina texter!

Ta hand om Dig. / Johanna

(Foto: Johannas privata)

Fler inlägg av Johanna >

Du borde även läsa