Jag och min MS går vidare…

Arbete Hantera MS Relationer Tankar & Reflektioner

Av: Johanna

Det är kris på min arbetsplats. Vi har fått väldigt tråkiga besked, och det handlar i stort om personal som blir uppsagd, försämrat schema, ökad arbetsbelastning för oss som är kvar. Det är extra märkbart på en liten arbetsplats som vår. Den nya förändringen drabbar också våra ungdomar som redan mår dåligt.

Jag kan inte vara kvar under de nya villkor som vi som får vara kvar, har framför oss.

Jag är arg, ledsen och besviken. Vår fina arbetsgrupp splittras, jag förlorar tre underbara kolleger. Det nya arbetsschemat är så dåligt, att jag inte kan jobba kvar bara av den anledningen. Jag måste söka nytt jobb och den processen har jag nu påbörjat… Jag måste först bara vänja mig mentalt vid tanken. Det känns väldigt tungt, för jag hade så klart velat välja tidpunkt för då det passar mig att byta jobb. Jag hade velat välja att stanna kvar ett tag till då jag har trivts bra. Men med de nya arbetsvillkoren kommer det inte bli som det har varit tyvärr. Det är snart dags att gå vidare.

Det blir andra gången jag söker jobb efter att ha fått MS-diagnosen. Jag behöver tänka på att välja ett jobb där jag tror att det fungerar bra att ha MS i bagaget. På mitt nuvarande jobb har det fungerat bra, då jag haft gott om återhämtningstid (lediga dagar) i arbetsschemat. Det har varit nödvändigt för mig att få utrymme för mycket vila under veckorna för att jag ska må bra. Det nya arbetsschemat rymmer inte tillräckligt med återhämtningstid, så därför är det en av anledningarna till att jag inte kan eller vill vara kvar.

Jag kommer att sakna gemenskapen, skratten och all värme som finns på jobbet. All omtanke och respekt, alla kramar. Jag ska ta mig igenom det här, det ordnar sig men det känns tungt nu…

Dags att prova nya vägar... Vinterfoto i november :)

Dags att prova ny väg…
Vinterfoto i november

Fler inlägg av Johanna >

Du borde även läsa