Min MS och jag har semester

Okategoriserade

Av: Johanna

Sötbär på landet <3

I skrivande stund är det fortfarande sommar, och hittills har vi i familjen haft en riktigt bra sommar. Nu börjar det dock närma sig skol-och jobbstart. Jag har semester ännu men min man har börjat arbeta igen. Därför har semesterkänslan svalnat något eftersom vi mest är på hemmaplan och för mig handlar det mycket om att ta hand om barnen och hushållet. Men jag njuter av ledigheten, sovmorgnar, alla bär som man kan äta överallt, att barnen är glada, ljudböcker på naturpromenaderna, sommarblommor och såklart solen när den tittar fram. Med mera, med mera. Jag är här och nu och tankarna på omställningen som hägrar lägger jag inte mycket tankeverksamhet på.

Jag njuter också av att min sjukdom MS sköter sitt, att den också är på semester och inte gör mycket väsen ifrån sig. Jag är så tacksam och funderar på hur jag ännu bättre kan visa min kropp och sjukdom att jag tar ansvar för mitt välmående. Nu och i framtiden. Jag har i alla fall bestämt mig för att bli ännu snällare mot kroppen genom att äta bättre. Jag är redan nu medveten om vad jag stoppar i mig, men det kan bli ännu bättre. Sommar och semester innebär ofta möten med människor vi inte träffar annars. Och för några dagar sedan fick vi besök av min bror och två av hans vänner varav den ene valt att bli vegan. Han inspirerade mig mycket till att ännu mer tänka till om kosten. Jag vet ju att maten vi äter bidrar starkt till hur vi mår på insidan, något vi sällan får lära oss av våra läkare (inte jag i alla fall).  Mycket får vi lära oss genom att söka kunskap på egen hand, och då det finns så många olika ”experter” där ute så tänker jag att vi till slut behöver lita på vår magkänsla. Vad är och känns bäst för just mig?

Med hopp om en sommar som gett mycket ny energi som räcker långt in på hösten!

Kram <3

I vår trädgård <3

(Foton: Johannas privata )

Fler inlägg av Johanna >

Du borde även läsa