MR och besök hos MS-läkaren

Behandling Hantera MS Tankar & Reflektioner

Av: Johanna

Inför MR-undersökningen-omklädningsrummet

Jag har alldeles nyligen genomfört både den årliga magnetkameraundersökningen (MR) samt varit hos MS-läkaren/ neurologen. Det sker en gång per år det också. Det är inte alltid samma neurolog jag går till, jag har genom åren haft tre olika-alla tre är mycket kompetenta och jag känner stort förtroende för dem. Utöver att ta emot patienter forskar de om MS och två av dem håller ibland föreläsningar om sjukdomen.

Det var nätt och jämnt att jag fick tid för MR innan besöket hos läkaren. En gång fick jag göra det efteråt och då fick jag svaret per brev; att det inte fanns några förändringar. Men då blev läkarbesöket svårare då det inte fanns någon aktuell status att utgå från. Det är svårt att få tid till MR så den tiden man får är det sällan läge att tacka nej till.

Undersökningen gick bra, ingen kontrastvätska behövdes och det gick ganska snabbt. Även fast jag koncentrerade mig på att ligga så stilla jag kunde med huvudet, lyckades jag somna till en kort stund. Det var också första gången som jag kunde ha mina egna kläder på mig, så det kändes mer avslappnat. Det var grönt ljus när sjuksköterskan fick veta att jag inte bar en bygel-BH. Alla gånger tidigare har jag fått klä av mig och sätta på mig det klassiska vita sjukhusklädesplagget. 

Läkaren hade innan mitt besök kontrollerat röntgenbilderna, och resultatet var-POSITIVT!

Inga nya förändringar!

Så glädjande, och det är bara att konstatera att min bromsmedicin verkar fungera fortsatt bra och nu håller jag alla tummar att det fortsätter så. Däremot blir det förändringar gällande medicineringen, berättade läkaren. Han berättade varför, och det kommer också innebära tätare blodprovstagningar för att se så det inte blir en försämring av förändringen. Även en ny MR-undersökning kommer att ske om ett halvår igen, istället för om ett år. Förändringen av medicineringen känns ändå helt okej, jag litar på att det ska fungera och att läkarna har koll på vad de gör.

Det känns fint att få så bra resultat inför ett nytt år. Speciellt med tanke på att det är annat i mitt liv som är så tufft och utmanande, då är jag så extra tacksam över att min MS hålls i schack. Önskar också alla er läsare ett Gott Nytt välmående År, med många kramar! <3

Foton: Johannas privata 

Fler inlägg av Johanna >

Du borde även läsa