MS 2020

Tankar & Reflektioner

Av: Martina

Nytt år och nya möjligheter. 2019 försvinner i mörkret bakom horisonten och 2020 stiger upp som en efterlängtad sol och sprider nytt ljus över tillvaron.

2019 går till historien som ett av de deppigaste åren i mitt liv so far. Det började redan på en rätt låg nivå och sjönk sedan likt Titanic. Det stora skeppet försvann till botten för evigt, men jag är en av överlevarna som ligger stelfrusen på en gammal dörr och väntar på att bli räddad. 2020 får bli min räddning, min återuppståndelse och starten på en helt ny fas i mitt liv.

Men jag ska inte gå händelserna i förväg. Innan jag drömmer om det som ska komma så tänker jag ändå summera det som har varit. Jag tänker inte gröta ner mig ytterligare i det som inte har varit bra, utan jag tänkte rada upp sådant som deppigheten till trots har varit fina stunder under 2019. För det fina är ju att hur jävlig tillvaron än tycks vara, så finns det små guldkorn att finna om du bara vaskar ordentligt.

Några av Martinas guldkorn 2019

Januari: Mitt år började faktiskt på ett ljuvligt hotell på Teneriffa, dit vi hade rest med två andra familjer. Det var varmt och skönt där.

Februari: I mitten av februari så drabbades vi av en värmechock. Solen sken och det var plusgrader samtidigt (annars är ju februarisol ofta lika med riktigt många minusgrader) och jag badade i havet och stod faktiskt kvar och lät solen torka min kropp efteråt.

Mars: I mars var vi som vi brukar vara i Branäs. Vi hade en supermysig familjevecka där och jag åkte snowboard. Jag kan fortfarande!

April: Vi blev med tonåring i huset. Ett litet barn har blivit en ung man.

Maj: Första helgen i maj firade jag och mina vänner, som jag träffade när vi pluggade i England 1999, 20 år som vänner. Trots att vi bor lite utspritt i Sverige tar vi oss tid för varandra.

Juni: Första studenten i nästkommande generation i vår familj. Min systerson var först ut. Nu väntar en student årligen i ytterligare åtta år, bara inom den närmsta familjen.

Juli: Inget slår en sommardag i stugan och vi fick ju ganska mycket av den varan i somras. Vakna till fågelkvitter, lyssna på humlesång i nyponrosbuskarna, få besök av vänner, sola, bada och fiska krabbor vid stranden, åka båt och wakeboard, äta nykokta, dagsfångade krabbor och havskräftor, klippa gräsmattan och bara njuta. Och så ett VM-brons på det!

Augusti: Pink på Tele 2 Arena. Vilken kvinna, vilken röst, vilka fantastiska texter och vilken show hon bjöd på! Och det var fint att få se Pride irl också, när vi ändå befann oss i huvudstaden samma helg som pridetåget gick av stapeln..

September: Full fokus på träning och jag känner så övertygat att jag borde ha satsat på en karriär som elitidrottskvinna. Att få träna varje dag, att någon annan lägger upp den ultimata planen för mig om hur jag ska träna och dessutom ha någon som ser till att jag äter rätt och nyttigt.

Oktober: Oktober var en fantastik månad som jag inledde på en härlig strand på Rhodos, avslutade på en rehabiliteringsanläggning i Värmland och däremellan var jag också med mina kusiner på Magnus Ugglas krogshow på Rondo och såg musikalen Sound of Music på Lisebergsteatern med man, barn och mamma.

November: Det kan tyckas svårt att hitta ljusglimtar i en så grå november som det här året har bjudit på, men den som söker hon finner och de som lyser upp de allra mörkaste stunder, alltid, är mina barn. Deras glädje och optimism kan jag åka snålskjuts på. Jag kan stå som världens stoltaste förälder och titta på när de utövar sitt idrottande och när både skola och tränare tar sig tid att kontakta oss för att berätta vilka fina, omtänksamma och duktiga barn vi har, då blir jag faktiskt riktigt mallig.

December: Slutminuter och tiden då topplagen gör sina avgörande mål. När matchen blir som mest intensiv. Det gäller även för året; juletider och barn som har en uppsjö med handbollsmatcher, gymnastiktävlingar och -uppvisningar. Vi kör därefter en favorit i repris och reser bort över nyår. När det är som kallast känns värmen som medicinen som botar allt ont.

Tänk ett risigt år som ändå har haft så mycket fint med sig. Det ska bli spännande att ta sig an 20-talet!

God Jul

och

Gott Nytt År!

Fler inlägg av Martina >

Du borde även läsa