MS-Aktiv vila för ett piggare liv

Okategoriserade

Av: Jenny

Känner du dig ofta trött och stressad i vardagen? Känner du, även fast du sover bra, att du inte är pigg? Min erfarenhet är att det hjälper med mer aktiv vila i vardagen. Aktiv vila handlar inte om att gå och lägga sig och sova. Utan det är precis som det låter en Aktiv vila. Jag brukar koppla ned flera gånger om dagen för återhämtning. Jag kör en lågintensiv aktivitet som återhämtar mig och får igång energin i kroppen.

Här kommer mina 5 bästa tips för vila och återhämtning.

  • Ta en tyst promenad gärna ute i naturen
  • Sätt dig ned och andas djupt i några minuter. Känn efter hur det känns och följ ditt andetag in och ut. Blunda gärna.
  • Ställ dig upp och gör några lugna övningar. Rulla axlarna, öppna upp bröstet, sätt dig på huk, sträck på dig.
  • Låt telefonen vara till och från jobbet och låt dina tankar komma och gå.
  • Gör en yoga nidra. Yoga nidra betyder yogisk sömn där din kropp sover men huvet är vaket. En guidad meditationsteknik. 15 minuter lär motsvara en timmes kvalitativ sömn. Syftet är att fokusera på mellanrummet mellan sömn och vakenhet , det som även kallas hypnagogi.

Jag upplever att genom regelbunden aktiv vila sänks stressnivåerna i min kropp och jag får:

  • Ökad koncentration
  • Minskad fysisk smärta
  • Ökad återhämtning och balans för både kropp och sinne
  • Ökad närvaro
  • Förbättrar ditt immunförsvar

Jag gör regelbundet aktiv vila och det är verkligen magiskt vilken skillnad det gör. Yoga Nidra är en favorit. Jag praktiserar den ofta själv och på mina yogaklasser med fina resultat.

Så har du inte provat aktiv vila ännu så gör det.

Ta hand om dig.

Fler inlägg av Jenny >

Du borde även läsa