MS – Att våga stanna upp

Okategoriserade

Av: Jenny

För oss med MS är det extra viktigt att våga stanna upp och låta kroppen komma i kapp och återhämta sig efter skov och alla märkliga symptom. 

I går hade jag min första av fem kurs tillfällen på min egen kurs Sjukt frisk. Den grundar sig på min bok Sjukt frisk som snart kommer ut där böcker finns. Den handlar om min personliga berättelse när jag fick min MS-diagnos och min långa väg tillbaka. Under kursen kommer deltagarna att få jobba med sig själva både mental och fysiskt med hjälp av olika övningar och yoga.

Jag tror och vet av egen erfarenhet att vi har en ocean av kraft, kunskap och kreativitet inom oss. Vi ger oss inte tid att hitta eller komma i kontakt med det. 

När jag såg hur jag levde ur ett helikopterperspektiv så började jag inse att det var jag som körde mig själv för hårt. Inte min MS. Klart att jag hade massor av konstiga symptom och inte mådde bra i min sjukdom men när jag började sakta ned och låta min kropp få återhämta sig så började jag komma i kontakt med min kraft och kreativitet. Jag började förstå hur hela kroppen hängde ihop och hur vår fysiska kropp påverkade vårt inre och tvärtom.  

Oj så mycket det låg därinne och pyrde. Ibland blommar det upp till en stark eld som jag måste släcka lite för att inte brinna ut. Förstår ni vad jag menar?

I yogan pratar man om våra 5 kroppar, koshas, som betyder lager. 

Den fysiska kroppen – släpp på fysiska spänningar genom rörelse & äta bra mat för att rena.

Energi kroppen – andningen får vår livsenergi att flöda genom våra energikanaler.

Sinnes kroppen – våra sinnen kopplat till våra nervsystem. Här finns vårt fulla potential men även våra begränsningar. The sky is not the limit your mind is.

Intelligens kroppen – skapar närvaro, insikt och medvetenhet. Vår inre observatör- buddhi.

Salighets/bliss kroppen – ditt inre sanna jag. Känsla av att vara i ”flow”. 

Hur jobbigt det känns för dig just nu så kommer det blir bättre. Men du måste ge det tid. Du behöver ge din kropp och själ tid för återhämtning och lugn och ro. Det betyder inte att du inte skall göra någonting men du behöver säkert fundera över hur just ditt liv och ditt sätt att leva påverkar hur du mår. 

Det går inte att köra på precis som förr, Men jag kan lova dig att ditt liv kommer kännas bättre och härligare när du hittar ett mer hållbart sätt att leva. Så att du inte hela tiden om och om igen kört slut på dig. 

Vad behöver du göra för att leva ett hållbart och kraftfullt liv?

Nu ska jag ut och springa/lunka i skogen. Det ger mig kraft och energi. Just idag känner jag att jag har ork till det och jag har tid till återhämtning efteråt. 

Jag önskar dig en härlig dag!

Kram J

Fler inlägg av Jenny >

Du borde även läsa