MS – drömmar

Okategoriserade

Av: Jenny

Att leva med MS innebär ibland att jag måste ställa in saker jag bokat för att jag inte orkar. Vilket såklart är supertrist och ibland ledsamt. Så har det inte alltid varit. Jag har varit en riktig “JA” – sägare som aldrig bangar något kul eller något nytt. Nyfiken som jag är så är det roligare och säga “ja”. Med åren har jag blivit lite klokare och jag väljer mer med omsorg vad jag lägger min energi på. Men att sluta drömma och uppleva vill jag aldrig göra. Så därför var det självklart att säga “ja” när min man frågade om vi skulle åka och vandra i Sarek.

Om jag vetat hur tuff denna vandring var/är vet jag inte om jag sagt ”ja” till min mans dröm om att vandra i Sarek. Men jag gjorde det och det är jag så glad och tacksam för.

Dessutom med en riktigt dunderförkylning ?. Vaknade dag 2 med halsont sen kom feber och allt därtill. Det var bara att fortsätta.

Helt otroligt att kroppen palla. Inte ont i muskler och inga skavsår men hemsk värk i skelettet och jobbigt att andas. Tack Ipren för hjälpen ?.

Min största rädsla var alla vad vi behövde göra. Tänk dig själv hur vattnet fullkomligt dundrar ner och du måste ta dig över Glädjen och adrenalinkicken efteråt var oslagbar.

Den största läran var inte hur mycket jag klarar av om jag bara biter ihop. Det vet jag redan och det är inte alltid lösningen. Den största läran var vilka felbeslut vi kan ta när vi är trötta och dränerade. Som när vi efter ca 8 timmars vandring skulle ta oss över en ravin och tar ett fel beslut som kunde ha gått illa. Det är bättre att sova på saken. Precis som vi hade gjort tidigare under vandringen och dagen efter var inte utmaningen alls lika stor och jobbig som vi tyckte kvällen innan.

En vandring är precis som livet. Det går upp och det går mer. Det känns bra och i flow till att sedan kännas helt omöjligt.

Att fokusera på det positiva i utmanande situationer hjälper.

Att skylla på någon annans beslut är fel. Du är själv med och tar beslut.

Att äta regelbundet och energität mat ger dig energi och förutsättning att orka.

Att inte lämna något åt slumpen hur trött du än är utan göra klart och göra rätt stärker dig och det kan vara det lilla som gör att du lyckas bättre nästa utmaning.

Att inte gå runt och oroa sig innan utan att vara närvarande i nuet gör att du inte ödslar energi på fel saker.

I bland blir drömmarna verklighet. I bland är verkligheten bättre än drömmarna. Njut här och nu, fortsätt drömma, fortsätt våga, ta första steget till något du vill göra och lita på din egen kraft och förmåga.

Kram J

Fler inlägg av Jenny >

Du borde även läsa