MS, fest och vårlängtan

Familj & barn Hantera MS Resa Tankar & Reflektioner

Av: Johanna

Nu längtar jag efter våren. Det känns motigt nu, denna tid av förkylningar och jag bara känner att kropp och sinne ropar efter ljus, värme, kraft och energi. Immunförsvaret kämpar, hela jag kämpar nog en del. Längtan bort härifrån är också stark, en verklighetsflykt till varmare breddgrader? Åh, det hade varit så skönt…

 Men jag fick i alla fall en riktig energikick för ett par veckor sedan då jag, min mamma, min ene bror och hans flickvän reste ner till Holland, till min storasysters 50-årsdag. Hon bor nämligen där sedan 20 år tillbaka. Min holländske svåger, proffs på att ordna fester, hade ordnat en stor överraskningsfest med svenskt tema, och vi överraskade henne totalt. Innan hade vi fått henne att tro att vi inte kunde komma till hennes födelsedag…  Så det blev stor lycka! Alla hade klätt sig i gult och blått (men min systers vänner hade klätt ut syrran till Pippi:) och musiken och dansen var till…ABBA såklart! Festen var så galet rolig och hela helgen underbar!

Men…den helgen körde jag nog slut på kroppen… Jag har varit förkyld i stort sett hela tiden sedan jag kom hem. Det var ju värt det såklart, men nu börjar jag bli trött på att inte ha kraft och energi. Hur mycket ligger MS bakom det här undrar jag? Den lömska sjukdomen hängde med väldigt bra i Holland (tack för det!), den tyckte väl att jag skulle ha roligt och slippa tänka på vardagliga utmaningar.

Med facit i hand så blev det ändå tungt för kroppen i efterhand, och kanske är MS en liten del av det, men kanske en större del allmänt dåligt immunförvar nu på senvintern… Jag proppar i mig en massa ingefära, vilar och drömmer mig bort…

MS, fest och vårlängtan

Fler inlägg av Johanna >

Du borde även läsa