MS- Ge aldrig upp

Okategoriserade

Av: Jenny

Just nu när jag skriver detta så befinner jag mig i Portugal.  Jag är ledare och yogalärare på Springtimes resor. Jag är så glad och tacksam för detta. Det är 10 år sedan jag fick min diagnos. Då trodde jag ALDRIG att jag skulle kunna arbeta med träning och hälsa igen. Jag var helt enkelt för trött och slut i kroppen. Jag la på mig vikt och kände mig allmänt slut och trött. 

Så att åka igen som ledare och att arbeta med det jag gör är en sådan seger för mig. Mitt råd till dig är: Sluta aldrig tro på dig själv och vad du kan åstadkomma. Sluta aldrig tro på din dröm. Våga dröm stort och stå upp för dig själv.

Vi är gjorda att leva i rörelse och förändring. Ibland när förändringen blir för stor eller när vi inte har koll på läget så blir det jobbigt. Likväl som att vi inte mår bra av stillasittande och dåligt med aktivitet både i den fysiska kroppen som mentalt. Vi behöver rörelse och stimulans fysiskt och mentalt. 

Att utvecklas och hela tiden prova nya saker är något jag alltid har gått igång på men även att vara nöjd med livet här och nu är något som jag strävar efter. Så regelbundet frågar jag mig själv: vad vill du ha mer utav i ditt liv Jenny och vad vill du ha lite mindre utav. För hur som helst så kommer saker som du kanske inte tycker så mycket om in i ditt liv. Ställ dig frågan, vad kan jag påverka och vad kan jag inte påverka. Agera där efter. 

Jag tänker alltid för att göra det jag vill behöver jag ta bort något annat ur mitt liv. Annars hamnar jag där jag var ”i mitt tidigare” liv. Då jag försökte klämma in allt och var helt slutkörd.

Det som jag vill ha mer utav just nu mitt liv är följande saker:

1. Mer löpning

2. Gå på bio, teater

3. Baka eget bröd

4. Läsa mer

Bara att görat tänker jag men vad behöver jag ta bort frågar jag mig själv?

Efter lite funderande har jag kommit fram till följande:

1. Jag ska ta bort telefon och dator lite mer och dra ned på skärmtid

2. Sen behöver jag strukturera upp min tid lite bättre. Det är ett himla flängande på mig just nu :).

Sen går jag in i en fas där jag ser till att göra de saker jag vill och har lovat mig själv. Skapar utrymme till det och om jag vill skapar en ny vana. Vad är du sugen på att få in mer utav i ditt liv?

Blir du sugen på att veta mer och få tips på mer yoga och rörelse och att bli ditt bästa jag. Då kan jag glad och stolt berätta en sak som jag har jobbat på i flera år och som nu blir verklighet. Senare i vår kommer min bok, Sjukt Frisk- du ansvarar själv för din egen lycka, ut. Den handlar om min resa när jag fick min MS- diagnos. Hur jag gick från stark och snabb till totalt svag och orkeslös. Min väg tillbaka och hur jag idag känner mig starkare inifrån och ut. Du kommer få mina tips och inspiration till mer hållbar hälsa och ett liv mer i balans. En praktisk del med mentalträning, yoga, andningsövningar, träning och recept. Jag kommer även göra en kurs online via Yogobe.com i maj månad. Då kan du under 5 tisdagar ta del av inspiration, tips och arbeta med dig själv i en väl utformad steg för steg metod. Du får kraftfulla övningar att göra under kursens gång samt övningar i yoga och andning. 

Du når mig på jenny@jennystrom.se för mer info.

Bilden är från en av mina morgonpromenader/jogg på stranden.

Önskar dig en härlig dag!

Kram J


Fler inlägg av Jenny >

Du borde även läsa