MS i ett litet hörn

Familj & barn Hantera MS Relationer Resa Tankar & Reflektioner Wellness

Av: Johanna

I skrivande stund är det sommar och semester. Det finns plötsligt lite mer energi! Även fast det finns en hel drös med saker i mitt liv med oro kring, så är det förstås skönt med ledighet och vissa ting behöver jag ta ledigt i tankarna från.

Visst finns min MS med på ett litet hörn. Den kan jag inte ta semester från även fast jag mår bra i sjukdomen. Jag fick ett tips av en av mina MS-vänner, om att se en dansk dokumentär som handlade om en kille med MS. Jag tittade på den, jag har ju tid nu på semestern, men jag fick ingen bra känsla.  Jag tyckte att de vinklat dokumentären ganska hårt. De framställde MS som en sjukdom där alla i princip förr eller senare blir invalidiserade. Det kändes fel, då jag tycker att det är viktigt att upplysa människor om att MS är väldigt varierande och individuell. Dokumentären upplyste inte alls om detta.

Det är ju en speciell sommar det här. Vi i familjen gör det vi kan, vi fortsätter enträget att hålla hygien och avstånd för att minska smittspridningen av Covid-19. Vi har ställt in vissa resor/besök, annars hade vi tänkt att hälsa på familj och vänner som bor längre bort. Det får bli senare, när det inte längre finns en smittspridning att prata om, när vi kan känna oss trygga igen. Tur att vi har stugan på kusten som vi har en del i, att kunna vara där ett par veckor gör så mycket för sommar- och ledighetskänslan.

Sommarkram!

Bohuslän <3

(Foton: Johannas privata )

Fler inlägg av Johanna >

Du borde även läsa