MS – Idag är en bra dag att vara lycklig

Okategoriserade

Av: Jenny

Du ansvarar för din egen lycka. Glöm aldrig det! Låt inte omvärlden påverka dig. Låt inte din MS och negativitet och oro få dig att inte välja lycka. Vi kan faktiskt både ha sorg, känna oro men känna oss lyckliga samtidigt. Sorg är djupa hål där det finns plats för glädje. Det går hand i hand. Det är ok att känna lycka även fast du har problem runt omkring dig. För att du väljer att vara lycklig. Här och nu. Vänta inte på ett perfekt ögonblick utan ta varje ögonblick och gör det så bra som möjligt. Sluta sträva efter att allt ska vara perfekt. Äg din dag. Du är viktig. Du förtjänar att må bra och att vara lycklig.

Vad är det du brinner för? Vad är det som får din själ att dansa och ta glädjeskutt? Vad vill du med handen på hjärtat? Utan att tänka att det inte går. Utan att tänka att du inte kan. Utan vad vill du. Vad har du för mål och drömmar?

Ett mål utan en plan är en dröm. Det har ni säkert hört 100 gånger förut. Våga drömma och våga ta små steg mot ditt mål. Gör stora planer men dela in dem i mindre mål. Fira varje gång du tar ett steg i rätt riktning och når ett mål. Det är dom här små stegen framåt som en dag leder dig till ditt mål. 

För länge sedan såg jag följande text: ”Have big dreams. You will grow into them.“ Jag fullkomligt älskar det budskapet. Inga drömmar är för stora. Du kan nå dit. Vägen kommer inte att vara rak men den är möjlig och kan ta tid. Men så värt det när du når ditt mål och din dröm. Ingenting är omöjligt, kom ihåg det.

Ta fram papper och penna. Ja, jag vet jag är så analog :). Men det blir mer på riktigt att fint skriva ned dina önskningar och mål. Gör det till en tavla. En moodboard. Klipp ut fina bilder som symboliserar dina önskningar. Det finns även bra appar till att göra moodboards. Prova vad du tycker känns bäst. 

Vi har alla motgångar i livet. De är en del av livet. men vi kan välja hur vi hantera dem. Så välj lyckan. Ta den i hand och följ ditt hjärta. Vi har alltid ett val. Jag väljer att vara lycklig och att sprida glädje. Jag tror att skrattet är den bästa medicinen.

Kram Jenny 

Fler inlägg av Jenny >

Du borde även läsa