MS-Johannas sommartips!

Familj & barn Hantera MS Intressen Resa Tankar & Reflektioner

Av: Johanna

Båtliv vid Malö strömmar, Orust.

Jag vet att det är fler än jag som tänker mer och mer på att agera klimatvänligt. Exempelvis, om man vill resa, varför inte upptäcka mer av sitt eget vackra land istället för att automatiskt resa utomlands? Ett hett sommartips från mig är att bege sig västerut i sommar! Närmare bestämt till vackra Orust i Bohuslän – Sveriges tredje största ö. För mig ligger det nära till hands att tipsa om det då jag vistas här en del på somrarna, då vi har del i en sommarstuga där. Men finns det ingen stuga tillgänglig (det är vanligt att hyra också) finns både ett antal campingar och pensionat att välja på.

Orust är perfekt om man älskar havet, bad och båtliv. Man kan ta färja över till idylliska småöar. Ett tips är att ta färjan från Tuvesvik till Gullholmen eller Käringön. Varför inte som en dagsutflykt? Är du kvar på land finns det många mysiga små fiskesamhällen att besöka, som till exempel Mollösund.

Behöver du både ett handikappanpassat och barnvänligt bad hittar du det i exempelvis Ellös, Henån och Svanesund.

Reser du med barn behöver det inte bli en så kostsam resa; De flesta barn skulle nog älska krabbfiske! I exempelvis Ellös finns en särskild krabbfiske-brygga som gör det lättare att fiska, och smidigt också om man har svårigheter att förflytta sig på klippor. Mina barn skulle kunna ägna en hel dag av att upptäcka livet i havet, det krävs inga dyra turistmagneter som lekland eller nöjesparker. Så en tänkbar stressfaktor kan man lägga åt sidan. 😉

Såklart så måste man se till att djuren lämnas snabbt tillbaka i havet….

Spännande utmaning att ta sig emellan klippblocken, passar kanske inte de allra minsta barnen! 😉 Vandringsled kring Sundsby säteri på Tjörn.

På väg till Orust passerar man Tjörn. Om man vill ha en dagsutflykt och man är rastlös, eller har överaktiva barn (som jag har:) kan man besöka Sundsby säteri, med anor från 1300-talet. Det finns en vandringsled att promenera, i otroligt vacker natur, underbar utsikt, klippor, havsvikar och grottor. Här behöver du vara smidig i kroppen, så om du har MS eller annan sjukdom som begränsar dig fysiskt finns enklare promenadstigar i parken.  Det finns också ett mysigt gårdscafé att besöka. Sundsby säteri är en plats om du bara önskar avkoppling och rekreation. En plats som passar alla!

Önskar alla en fin, stressfri sommar! <3

(foton: Johannas privata)

Fler inlägg av Johanna >

Du borde även läsa