MS – lika med mental styrka

Okategoriserade

Av: Jenny

Jag tänker att MS står för mentalstyrka. Det ger mig kraft de dagar som känns jobbiga. Det är en mental styrka att ha en neurologisk diagnos. Du behöver vara anpassningsbar, du kan inte ta något för givet för du har ingen aning om hur du kommer att må från den ena dagen till den andra. De konstiga symptom som kommer och går är påfrestande. Men du kan träna din mentala styrka och blir starkare och mer hållbar mentalt. Fysisk och mental träning är lika viktigt att träna för dig med MS. 

Du är så stark som din svagaste länk. Så om din mentala styrka sviker dig så tappar du motivationen. Dina negativa tankar kan sänka den mest stabila.

Du tränar din mentala styrka när du fortsätter framåt även fast det tar emot. Du tränar din mentala styrka när du fortsätter och når dina mål. När du går och lägger dig stolt för att du har gjort saker under dagen som har fått dig nöjd. Du kan träna dina mentala ”muskler” lika väl som dina benmuskler.

Det handlar om att fortsätta när du har nått din komfortzon. Det handlar om att gå emot din rädsla och dina invanda mönster.

Röj dina mentala hinder och röj din innersta kritiker. Kritikern som kan vara vårt största hinder till personlig utveckling och att våga gå utanför vår trygghetszon. 

Enkla saker att göra för att träna din mentala styrka:

Sätt små mål som för dig framåt. Se dig själv när du nått ditt mål, hur känns det, vart är du.

Byt ut ordet ”måste” till vill och behöver.

Gör något varje dag som tar dig utanför din komfortzon.

Gör något varje dag som får dig glad.

Sluta tro på dina tankar, lyssna till din magkänsla.

Lär dig se det goda i saker och händelser.

Rör på dig varje dag.

Andas långa djupa andetag flera gånger per dag.

Le 🙂

I morse vaknade jag tröttare än vanligt och kände mig låg. Inte konstigt med det. Men mina tankar tog fart och helt plötsligt kände jag mig ledsen, otillräcklig och värdelös. Jag hade låtit mina tankar röja fritt, och de var inga snälla tankar. Den kritiska rösten inom mig hade fått luft och fick härja fritt. Tills jag efter flera koppar kaffe tog kraft och sa till mig själv ”Jag är stark, sund, lycklig, omtänksam och glad”. Sen gick jag ut och log mot alla och njöt av dagen. Jag fick en fin dag och mitt morgonmod var som bortblåst.

Självklart ska vi tillåta alla våra känslor och det var precis det jag gjorde där på morgonen. Sen vill jag leva, andas och njuta av allt det fina dagen har att ge.

Ha en fin dag och ta hand om er!

//Jenny

Fler inlägg av Jenny >

Du borde även läsa