Ms Martina: Skalman

Hantera MS

Av: Martina

Varje dag måste vi fatta oändligt många beslut, små och stora, några livsavgörande och andra ganska intetsägande, men hela dagen, varje dag är fylld med beslut efter beslut som vi måste enas med oss själva om. Jag tycker såklart att det är en lyx att leva i ett land där vi har rätt till fria val i allt vi tar oss för, att vi får vara olika och ändå behandlas lika, men ibland vore det så himla mycket skönare att bara få följa det någon annan säger. Åtminstone i de lägen där jag varken är kompetent nog eller har tillräcklig drivkraft för att ta beslutet som är bäst för mig.

Som mat.

Jag hade gärna haft en shot som innehöll all näring och energi jag behöver, som jag snabbt kunde dra i mig, bli mätt, energipåfylld och veta att jag ger det bästa förutsättningarna jag kan till min kropp att må bra och orka maximalt. Eller att någon gav mig Skalmans mat- och sovklocka med varierade och färdiglagade måltider, utan tillsatser och överflöd av socker, serverade på en tallrik vid en given tid. Jag gillar typ allt som är nyttigt, men gör ändå alltför ofta andra val. Varför? För att det är enklare, snabbare, mer lättillgängligt och för att jag inte orkar ta mig an nya rutiner.

Och vila.

Skalmans mat- och sovklocka skulle också vara suverän för att slippa ta kloka beslut vad det gäller balansen mellan aktivitet och vila. När klockan ringer så är det vila som gäller, oavsett vad du gör eller var du befinner dig, och därmed blir aktivitetstiden också mer effektiv, mer lustfylld och mer givande. Vila och återhämtning är som bekant viktigt för att orka mer, bli starkare och kunna fokusera. Vi alla har olika behov av vila, men ändå lever vi i en verklighet där produktivitet, intensitet och ihärdighet premieras och många av oss dras med i ett alltför högt tempo som inte håller i längden. Tänk om alla istället kunde bli utrustade med en liten Skalman som hjälper var och en att balansera sin egen tillvaro utifrån våra individuella behov. Snacka om att vi då skulle få ett maximerat resultat på alla fronter.

”Skynda är det fulaste ord jag vet,” säger Skalman och det håller jag verkligen med om. Varför har vi bråttom? Varför strävar vi alltid efter mer och mer? Varför gör vi inte det som vi vet är bra för oss? Varför låter vi oss inte bara vara tillräckliga som vi är?

Fundera på det och var snäll!

Stor kram!

Fler inlägg av Martina >

Du borde även läsa