Ms Martina – Småspik och solsken

Tankar & Reflektioner

Av: Martina

Småspik i luften och snömodd längs med vägarna, en temperatur bara strax över nollan och inte ens solen skulle kunna få dagen att ljusna. Mörkt, grått, slaskigt, vått och kallt. December. Sverige. Att då några timmar senare landa under en blå himmel där solens strålar värmer och lyser klart är bara så fantastiskt.

Inte ens när väskorna stod packade i hallen vågade jag tro på att vi verkligen skulle komma iväg. Så många nya preferenser att förhålla sig till, så många feberdagar och så mycket hosta veckorna innan. Hur skulle alla kunna vara friska och symptomfria? Kanske var det mängden ingefärashots vi hällde i oss för att mota bort virus och bakterier, eller bara tur eller faktiskt meant to be, för vi kunde med alla korrekta papper och god hälsa kliva ombord på planet och landa på Gran Canaria den där gråsörjiga dagen före nyårsafton och därmed få fira in det nya året i ett sååå mycket behagligare klimat.

2022 – nytt år. Igen. 

Jag hoppas att året fortsätter på samma sätt som det började. Avslappnat, varmt och soligt. Och att jag verkligen kan stanna upp när de känslorna infinner sig, kapsla in och plocka fram i mer dystra stunder. För ingenting är bra alltid, men överallt finns alltid något bra att finna. När jag tänker tillbaka så är det det härliga, fina och ljusa som dyker upp först i minnet. Det är ofta stunderna som fångats på bild och som dyker upp som minnen i telefonen. En så bra funktion! Jag blir ibland förvånad över att mina minnen i stort sett alltid är ljusa och positiva även om jag vet att det just där och då kanske inte var en så bra period i mitt liv. Men uppenbarligen så var det ju det trots allt. I alla fall en del av det och det är ju skönt att det är det jag minns bäst.

I år är jag lite försiktig med att längta och se fram emot sådant jag inte kan rå över om det blir av eller ej. Vi har biljetter till flera konserter och musikaler, vissa framflyttade sedan 2020 och några nyinköpta i en naiv tro om att 2022 kommer att bli ett normalt år (vad det nu är…?) men vi får se vad som händer. Vi har nog alla lärt oss att inte ta någonting för givet och istället glädjas extra när det vi längtar efter och ser fram emot blir av. Årets första planerade musikal har redan flyttats fram, så vi får som sagt se vad som händer – eller inte händer – under året. Det som blir blir garanterat extra uppskattat i alla fall.

Ta hand om dig!

Fler inlägg av Martina >

Du borde även läsa