MS och effekter av pandemin

Hantera MS Relationer Tankar & Reflektioner

Av: Johanna

En fin höstdag vid havet <3

Vi har en pågående pandemi och nu när det gått en tid finns mer kunskap och erfarenhet kring sjukdomen på allas läppar; Covid-19. Man börjar se effekter av pandemin, på hur människor har drabbats och drabbas av den. Hur det blir på lång sikt står fortfarande skrivet i stjärnorna…

De effekter av pandemin som jag själv märkt av, gällande min MS – är att jag inte träffat mina 8 MS-vänner på väldigt länge…. I vanliga fall ses vi regelbundet, vi bjuder varandra på middagar, pratar mycket- litegrann om vår neurologiska sjukdom som förenar oss, men desto mer om andra ting och företeelser. Bekymmer och glädjeämnen. Livet, ni vet!

Jag vet att senaste gången vi hade bokat en träff, så avbokade vi den efter ett tag. Det var precis i början av pandemin. Och som många minns så kändes det mesta väldigt osäkert. Vi avbokade träffen för att vi var otrygga gällande smittspridningen helt enkelt, och vilket resultat det skulle bli av det om någon bidrog till smittspridning… Såklart tänkte vi också på om det var större risk om man har MS.

 Jag och min familj har i övrigt varit mer isolerade och det ska vara väl motiverat om vi bokar träffar. Men nu saknar jag socialt umgänge och saknar verkligen mina MS-vänner! Jag hoppas vi snart kan ses under säkra former.

Säkra cyber-kramar! //Johanna

(Foto: Johannas privata)

Fler inlägg av Johanna >

Du borde även läsa