Ms och hjälp

Okategoriserade

Av: Malin

Hjälp och ms 

Våga be om hjälp! 

Ensam är inte stark!

Det börjar redan när man är liten och man får beröm för att man gör något själv, man klarar sig själv. 

Du fixar det här själv! Ensam är stark ….

Vilka har inte hört det? 

Får man uppmuntran när man ber om hjälp eller beröm?

Vem tackar nej när nån ber om hjälp? 

När man får den frågan så får man en gåva av den andra personen. Man behöver känna sig behövd. Vi uppfostrats att klara oss själva men alla är bra på någonting. 

Att lära sig av andra som är bra på andra saker än sig själv är nyttigt och utvecklande. På så sätt kan vi knyta ihop påsen. Tillsammans kan vi!!

Vad gör en lycklig då? 

Är man lyckad är man lycklig då? 

Lyckad menar jag med att man har nått framgång, fint hus, fin bil och pengar på bankkontot. Kan man vara olycklig trots att man har ”allt”? För det räknas väl som lyckad av många människor? 

Det här med att människan säger med stolthet: att jag är ärlig i alla situationer!

Spelar ingen roll, jag säger alltid sanningen.

Har den personen tänkt då på att man kan också såra folk med sin ärlighet? 

Att vara sann är skillnad. Sann mot sig själv. 

Vi saknar att vara sanna i situationen. Att vara ledig utan tfn, böcker och det som kan distrahera en. Vi behöver tid för reflektion och vara i stunden. 

Tex om Jag åker till ett vackert ställe med en otrolig miljö men ändå väljer jag att läsa en spännande bok som tar mig bort till en annan värld och under den tiden missar jag stunden som jag befinner mig i. 

I det vackra stället med den otroliga miljön. 

Våga möta dig själv och ditt inre, fly inte till någon annan plats. 

Jag har lärt mig under tiden med ms att be om hjälp och att vi tillsammans är starka. 

Hade jättesvårt att be om hjälp i början och då var jag ändå i en sådan situation att jag var rullstolsburen. Jag behövde hjälp dygnet runt och tillslut fattade jag att jag inte var en sämre person för att jag bad om hjälp. Min familj förstod och tyckte att det var självklart att hjälpa till och samtidigt pratade vi mycket om ms, mina behov och min egen integritet. Tillsammans lärde vi oss om mig med ms och min nya kropp. 

Så stanna upp på kalas, landet, skogen eller på en resa. Strunta i tfn och böcker och va i nuet. Möt dig själv och se det vackra utifrån dig själv och dina ögon. Inte genom en kamera. 

Kram 

Fler inlägg av Malin >

Du borde även läsa