MS och juletider

Behandling Familj & barn Hantera MS Relationer Tankar & Reflektioner

Av: Johanna

Det är något speciellt ändå- att baka lussekatter en gång om året. 🙂

I skrivande stund är det inte långt kvar till jul. Här hemma är det förberedelser i form av lussekatts- och pepparkaksbak, planering av julklappar och att pynta lite lagom mycket inför julen. Allt med ambitionen att göra det i lugn, stressfri takt. I år har vi en ovälkommen följeslagare vid namn Covid-19 med oss. Alla vet att denna jul, 2020, är väldigt speciell, då vi är mitt uppe i en pandemi och det ligger en allvarets tyngd över oss alla.

En del är mer drabbade än andra men vi alla behöver ta ansvar för att minska på smittspridningen. Det krävs mer av oss och våra planer behöver ändras, det blir inte så som de flesta av oss önskar. Att exempelvis fira jul med familjemedlemmar som vi inte träffat på länge.

Det blir en annorlunda jul, och vi ska se till att lyckas fira på ett sätt som är säkert. Dels håller vi oss hemma i vår lilla familj, dels ska vi förhoppningsvis träffa några övriga familjemedlemmar utomhus med grillning och glögg i skogen, vid något tillfälle. Men, vi tar en dag i taget och det är svårare än någonsin att planera.

Hälsan betyder verkligen allt. Covid-19 finns överallt nu och vi gör allt vi kan för att inte få smittan. Min MS känns pålitligare i sammanhanget, visst är det konstigt?! Men där är det ändå lite ovisst just nu; jag väntar mitt i denna juletid på besked om hur min MR-undersökning gick, som jag genomförde i förra veckan. Jag gör nu MR-undersökningar en gång i halvåret igen, tidigare var det en gång om året. Nu görs de tätare igen på grund av min bromsmedicin. Jag kommer att få besked nästa vecka då jag har fått tid till mitt årliga läkarbesök. Men, det är inget besök utan endast ett telefonsamtal… Ja, det ska väl gå bra. Det är så de behöver göra för att minska på smittspridningen.

Alla drar sitt strå till stacken, det är så det ska vara. Och jul blir det oavsett. Önskar alla en frisk och God Jul! Och givetvis ett Gott, Nytt och friskt 2021!

Julkramar<3

Fler inlägg av Johanna >

Du borde även läsa