MS rädsla och oro

Okategoriserade

Av: Jenny

Så hamnar man där igen. I MS – rädsla och oro. Vad är det som händer i min kropp? Varför mår jag så dåligt och har så ont? Jag blir påmind om min sjukdom. Fan det var så här det kändes.

Samtidigt tacksam att jag mår så bra. Så pass bra att jag till och med skrivit en bok om det. Sjukt frisk. Men så har jag inte känt den senaste tiden. 

Under ett par månader har jag haft ont i höft och ben. En smärta som ibland varit outhärdlig, och bara blivit värre. Under senaste två veckorna har jag haft ilningar i benet, smärta, har knappt kunnat stödja på det, pirrningar, domningar, det har känts som att foten ska explodera samt en massa konstigt symptom i min kropp som påminner om MS-skov. 

Ingenting på magnetkameran. Det ser så fint ut så. Pratar med min MS läkare som säger att allt ser så bra ut. Men vad är detta då svarar jag. Ja du får gå till husläkaren och kolla upp blir svaret. 

Jag har gjort skiktröntgen på min höft.

Varit hos två naprapater.

Varit hos fysioterapeut som sa att allt ser bra ut förutom att mitt vänstra ben inte har någon kraft utan kollapsar vid belastning.

Mitt intellekt säger att det måste vara en nervinklämning eller något från nedre delen av ländryggen som inte syns på MR. Men just nu vet jag inte.

Det börjar så smått att kännas bättre. Jag har vilat, gjort rörelse och lite rehab träning. Igår var jag så pass bra att jag kunde hålla en klass i styrka samt en yogaklass. Det var så skönt att vara igång igen efter några veckors vila. 

Nu ska jag smått börja att belasta igen. Känner mig bättre i hela systemet men benet är inte 100. Blir ändå tacksam att jag mår så bra som jag gör. Kommer ständigt i kontakt, på min MS yoga och mina kurser, med er som kämpar därute. 

Så till alla MS krigare vill jag bara säga – ta hand om er. Du är starkare än du tror. Lyssna på din kropp. Våga vila. Äg dina nej, dina ja, din dag och ditt liv. 

På mina kurser Sjukt frisk (ny kurs i januari) så samtalar vi, peppar varandra, reflekterar och skrattar tillsammans. Det är så värdefullt! Tror jag ska börja öppna upp för regelbundna samtal online. Vad tror ni om det?

På bilden undrar nog lilla Leia hur länge jag ska ligga där :).

Kramar Jenny

Fler inlägg av Jenny >

Du borde även läsa