MS, skogen och kantarellerna

Hantera MS Intressen Jag gillar ... Tankar & Reflektioner

Av: Johanna

Det har nog inte undgått någon att jag älskar att promenera i och att vara i skogen. I naturen. Jag får så mycket energi, och skogen gör att jag mår psykiskt och fysiskt bättre. Jag känner mer harmoni, och är ganska säker på att min MS mår bättre.  

Jag plockar blåbär när det är säsong och nu på hösten letar jag efter svamp, främst kantareller. Jag älskar verkligen kantareller och blir så lycklig när jag hittar dem i skogen! Skogens guld! Vad gör jag då med svampen jag hittar?

Kan du se kantarellerna som gömmer sig, långt upp på fotot? 😉

Jag ska vara helt ärlig. Såklart. Min tid är begränsad, mitt jobb och familjeliv tar överhanden så jag har ju inte oceaner av tid att leta svamp i skogen. Som många av oss, eller hur!?! Jag drömmer mer om kantareller och alla olika rätter jag vill utforska och tillaga, mer än att det är verklighet. Hade jag haft mer tid över så skulle jag utforska nya skogar, nya ställen att leta på. Men den tiden kommer, det vet jag! Som det är nu så hittar jag oftast en mängd som räcker till en eller ett par rostade smörgåsar. Men det är inte illa det heller, det är ju underbart gott!

Tillvägagångssätt:

  • Rensa kantarellerna och skär i lagom bitar.
  • Stek kantarellerna i smör. Salta och ev. lite svartpeppar.
  • Rosta brödet (helst min mammas italienska lantbröd 🙂 )
  • Smöra, på med ett par skivor god ost och sedan ös på svampen.
  • Njut!

Det behöver inte vara krångligare än så! Kanske kunde jag inspirera någon?! Någon som varken är svampexpert eller van att hänga i skogen. Och glöm inte den gyllene regeln (lika gyllene som kantarellen 🙂 ) …. plocka aldrig svampar som du inte är säker på är ätliga!

Mums!

(Foton: Johannas privata)

Fler inlägg av Johanna >

Du borde även läsa