MS – Sprid lite kärlek

Okategoriserade

Av: Jenny

Sprid lite kärlek till dig själv och andra runt omkring. Vi som har MS och andra neurologiska sjukdomar med nedsatt immunförsvar kanske är lite extra oroliga under pandemin. Tänk att vi är inne på tredje året nu. Rädsla och oro kanske har satt djupa spår inom oss. Rädslan att få ett allvarligt förlopp av Covid är ju en känsla som många kan känna igen, oavsett om du har nedsatt immunförsvar eller ej. 

Jag har haft oro, då jag har nedsatt immunförsvar, för att drabbas av allvarlig Covid. Med tonåringar i huset och ett arbete där jag träffar mycket människor så har jag haft skäl till att vara orolig. Men jag har inte låtit rädslan och oron ta över. Jag vet hur den får mig att må så jag har försökt att vända dessa tankar till något positivt. Som att ge lite extra kärlek till människor runt omkring.

En god vän till mig, som tyvärr gick bort i cancer i våras, sa till mig ” kärleken som människor spred till mig när de hörde om min cancer var överväldigande”. ”Jag önskar att alla gjorde det mer i livet så där spontant utan att någon är allvarligt sjuk eller har fått en dödsdom”. 

Det var väldigt starkt det han berättade. Jag tog det till mig och har försökt leva efter det. Att sprida lite mer kärlek. 

Skicka en hälsning till någon du tycker om. Varför inte till någon du inte hört ifrån på ett tag. Kolla läget och fråga hur det är. Berätta för personen vad den betyder för dig. Det kan betyda så mycket. Tänk så många som är ensamma just nu på grund av pandemin.

Så här kommer lite kärlek till dig från mig.

Läs den högt till dig själv.

Du är fin precis som du är. Fortsätt att vara den du är. Du är unik. Du är en fantastisk människa. Om du börjar tvivla på det och dig själv så läs detta om och om igen tills du börjar tro på det. 

Om dagen känns tung och deppig så tänk på all kärlek du har fått. Påminn dig känslan av att ge lite kärlek och få uppskattning tillbaka. Om du är lycklig och glad så varför inte bjuda in någon till din glädje. Det är dubbel glädje!

Var glad åt det lilla, det kan vara början på något stort. Fira smått och stort. Strössla lite kärlek till dig själv och andra runt omkring. Njut av dagen – det är en gåva!

Kram Jenny

Fler inlägg av Jenny >

Du borde även läsa