MS- Ta vara på dagen – det är en gåva

Okategoriserade

Av: Jenny

Gott Nytt 2022

Jag älskar nyår. Att vända blad. Starta om. Förvalta det man vill ta med sig från året innan. Släppa taget om det man inte vill ta med sig. Jag gör inga märkvärdiga nyårslöften längre utan fortsätter mot mina tidigare satta mål. Sanningen är att jag är lika barnsligt förtjust i varje ny dag. För varje ny dag är en ny början. En möjlighet att starta om. Att säga JA och att säga NEJ. 

Alla har vi olika morgonrutiner och sätt att starta dagen på. Men min fråga är om du ger utrymme till att göra medvetna val. Genom att skapa en morgonritual som är anpassad till det liv du vill leva och till den personen du vill vara och sätta din intention för dagen, så är chansen att du lever enligt din intention större än om du bara rusar in i dagen. 

Du kan välja hur du vill gå in i dagen genom medvetna val. Alltså att gå ifrån att bara hänga med i flödet och ”det blir som det blir” till att skapa din dag och göra aktiva val. Börja varje dag med att fråga dig själv:

 Vad har jag för avsikt med denna dag? Hur vill du känna, må och prestera? Hur vill du att andra ska uppfatta dig?

Hur ger jag utrymme till att göra det jag behöver för att jag ska må så bra som möjligt?

Röra på mig

Träna

Äta hälsosam mat

Återhämta mig

Ha roligt

Träffa vänner

Gå ut i naturen

Göra min hobby

Det här är min lista, kanske din ser annorlunda ut. Det viktiga är att du lever ditt liv!

En övning för reflektion och närvaro

Låt denna övning hjälpa dig att skapa medvetande och förutsättningar till närvaro och kloka val.

Sätt dig ned bekvämt och koppla bort allt en stund.

Hur känns kontakten mot underlaget där du sitter?

Hur känns ditt andetag just nu? Bara observera utan att döma eller kritisera. Är det något du kan göra för att bli lite mer bekväm där du sitter? Slut dina ögon. Börja mjukt och långsamt att fördjupa ditt andetag. Känn flödet genom näsan ner genom strupen, bröstet och ner till magen. Magen som vidgas när du andas in och som sjunker ihop när du andas ut. Känner du lugnet som sprider sig i kroppen?

Se framför dig den person du vill vara, hur du vill må och leva. Vad är det du ser? Hur får det dig att må? Vad behöver du göra för att nå dit? Vad blir ditt första steg? Vad behöver du säga nej till och vad behöver du säga ja till? Sätt din intention, ett löfte till dig själv, och upprepa det varje dag.

Låt inte dina tankar springa i väg med dig idag och ta dig in i oro och rädsla och förminska dig själv. Du vet att du är så mycket mer än dina tankar. Du vet att du har all kraft, kunskap och energi inom dig. Även dessa dagar då det känns som inget är möjligt då du är trött och sliten. Låt andetaget och närvaron hjälpa dig att hitta hem till dig, där inne i dig där din kraft ligger slumrandes, där din energi bor och där all kunskap finns. Där finns dina byggstenar till din personlighet.

Låt andetaget hjälpa dig till närvaro och lugn och ro. Låt det ta tid. Vissa dagar kan det vara svårt att checka in och känna kontakten med andetaget och lugn och ro systemet. Då är det så. Stressa inte över det utan låt det bara vara så. Kanske att det kommer kännas bättre i morgon. I morgon är en ny dag.

Ta hand om dig!

Kram J

Fler inlägg av Jenny >

Du borde även läsa