MS, vår och D-vitamin

Familj & barn Hantera MS Min MS historia Tankar & Reflektioner

Av: Johanna

I skrivande stund är våren på intågande med raska steg. För första gången blev jag dock inte glad när jag såg ett av de första vårtecknen i rabatten; den gula, vita och lila krokusen. Det var ju redan tidigt i februari, när det fortfarande “ska” vara vinter. Krokusens tidiga ankomst blev för mig mer en påminnelse om klimatförändringarna…

Men nu känner jag mig redo för vår, och det är härligt med ljuset som kommer. Jag blir påmind varje morgon om att vi behöver få upp den nyinköpta mörkläggande rullgardinen i sovrummet. Den vi hade “råkade” yngste sonen dra i för hårt så den gick sönder… Jag vaknar för tidigt, så fort ljuset börjar strila in… Jag behöver verkligen mörker när jag ska sova (fördelen med höst och vinter), medan min man är helt oberörd och kan sova under de flesta omständigheter. 🙂

Ljuset är ju efterlängtat, och vårsolen! Ser också fram emot att fylla på med D-vitamin i kroppen, extra viktigt för oss med MS. Vi vet att låga nivåer av D-vitamin kan påverka att sjukdomen utvecklas hos en person. Jag tog aldrig tillskott av D-vitamin innan jag fick min diagnos. Jag hade inte den kunskapen tidigare, men sedan jag fick min diagnos tar jag tillskott året runt. Jag ger också mina barn tillskott, men det känns ju extra bra att få D-vitaminet naturligt genom solen!

Önskar er alla en fin vår!

(Foton: Johannas privata)

Fler inlägg av Johanna >

Du borde även läsa