Pallknack eller huvudvärk

Okategoriserade

Av: Malin

Jag lever med migrän sedan 20 år tillbaka, en frustration och avsky till denna hemska huvudvärk. 

För att du ska få diagnosen migrän krävs det att du har haft minst fem migränanfall med symtom som är typiska för migrän. Detta gäller om du haft migrän utan aura.

Jag har haft aura migrän några gånger och innan jag visste var det var så trodde jag att det var ett ms-skov. Det blir som att se in i en diamant. Om jag ska försöka beskriva det.

Det kommer snabbt och är oftast borta inom 30 minuter. 

Av en händelse så fick jag veta av en Mr- undersökning där man kan se om migrän och även Hortons huvudvärk har lämnat eventuella spår efter sig.

Ingen neurolog har nämt det till mig och jag blir nyfiken vad dessa attacker kan lämna för spår efter sig.

Migrän och annan svår huvudvärk är ett dolt funktionshinder. Inget som många tänker på kanske. 

Jag har också fått lärt mig att Migrän kan utlösas av stress, sömnbrist och hormonförändringar. Även av alkohol kan jag uppleva en försämring.

Jag har nu gjort en behandling i några år och jag känner att det har en god effekt för mig och gör denna två gånger om året. 

Jag har försökt att få det genom läkare men det är tydligen svårt och komplicerat att få det betalt. 

Jag har använt så många olika preparat för min migrän att jag har tappat räkningen. Jag har ju även tarmfickor och jag har då en väldigt känslig mage och att använda tabletter flera gånger om dagen och ett antal dagar i veckor mår jag och min kropp inte bra av. 

Jag är inte botad på något sätt men min migrän är oftast hanterbar, ibland får jag vidriga attacker men mer sällan. 

Man lär sig sina knep som tex på sommaren så skyddar jag huvudet och dricker mycket vatten. Undviker alkohol, dricker Max 2 glas om året. 

Stressa är svårt att undvika men jag har också blivit bättre att ta tabletten vid första symptom och inte vänta att det ska gå över för det gör det inte. Det är bara startskottet till helvetet. 

Så ville bara dela med mig av att det finns olika bra behandlingar för migrän. 

Kram på er 

Fler inlägg av Malin >

Du borde även läsa