Semester med MS

Familj & barn Resa Tankar & Reflektioner

Av: Malin

Ja då var det dax för sommar, semester, resor, sandstrand, solstol, släkten och alla “vi måste hinna med ” så mycket NU när vi är lediga.

Känns det igen? Handen på hjärtat så är det så jag känner det just nu. Jag trodde att vi hade en bra plan för familjen men sedan så blev det inte riktigt som jag ville. Större barnen sommarjobbar, min bromsmedicin hamnade på fel veckor pga resa, mina föräldrar behövde hjälp att komma upp till vårat landställe för mina andra systrar är “lata”( enligt min mening) och inte riktigt hade bestämt sig vilken tid på sommarn de skulle åka upp. Missar en 50-årsfest som jag hade velat gå på och dessutom sprack våra planer för midsommar …

Behöver jag säga något mera? Efter det sista så stapplande jag baklänges och föll i soffan för att stirra i taket ett tag. Sedan så skrapade jag ihop mina krafter och började tänka istället HUR och KAN jag förändra något? Kanske inte allt men något. Jag är van och älskar att göra saker med familjen men måste också förstå att det blir svårare ju äldre dem blir. Känner också att min ms blir oroligare inför resor, planering och annan miljö. Det är jobbigast innan men när jag är väl på plats så njuter jag av allt omkring. Önskar att jag ibland kunde vara mer som min man: allt ordnar sig!

Vi ska iallafall åka till Spanien i en vecka och sedan lite senare till New York!! Min födelsedagspresent. Det ska bli så roligt och vi hade en planerad resa för sju år sedan till New York för att vi skulle vara med på våra bästa vänners bröllopsdag men jag fick min ms diagnos då och satt i rullstol och kunde inte åka. Åh vad jag blev besviken och ledsen då. Så nu är det dax iallafall “bättre sent än aldrig “. Ska försöka att ta det mesta med ro och inte stressa upp mig i onödan det blir så jobbigt då mest för mig själv och såklart familjen.

Så ha en härlig sommar, kravlös, vacker, solig och framför allt med någon du tycker om. Även dig själv såklart om man vill det.

KRAM

Bild: Malins privata

Fler inlägg av Malin >

Du borde även läsa