Till alla MS-hjältar och andra små stora människor

Tankar & Reflektioner

Av: Martina

Vi behöver inte alla göra stordåd i våra liv. 

Av alla människor så är de flesta av oss en del i den stora massan, på sin höjd en liten pusselbit som gör bilden komplett, även om motivet framgår även utan vårt deltagande. Och det räcker så. Vi är tillräckligt bra som vi är.

Ett fåtal människor slår världsrekord, många fler och minst lika viktiga är de som hjälper till på vägen. Egentligen är världsrekordtagaren också bara en liten, liten pusselbit, som precis som alla vi andra passar in i bilden, men ändå inte är nödvändig för att göra den rättvisa. Vi skulle fort kunna hitta en ny världsrekordhållare att ersätta den förra med.

Vi är alla utbytbara i den stora bilden, samtidigt som vi alla är precis lika viktiga i vår litenhet. Den som”lyckats” är inte på något vis bättre än den som lever sitt liv sjuk, skuldsatt eller i hemlöshet. Vi formas av skeenden vi själva inte styr över och vissa vinner miljoner på Lotto, andra får en högt uppsatt chefspost och allt för många sliter hårt varje dag för knapp överlevnad. 

Slumpen och en orsak som orsakar nästa kan vara på vår sida eller totalt emot oss.

Jag har dragit några nitlotter i livets tombola, men också väldigt många vinstlotter. Det är viktigt att spara vinstlotterna i minnet och känslan, för nitlotterna är så mycket bättre på att ta plats. Även om de är färre. Så se till att bränna nitlotterna fortast möjligt och rama in dina vinster i mentala Picasso-målningar så att du uppmärksammar dem varje dag och ser värdet i den du är och i det du har, kan och upplever.

För som ordspråket säger så har den som kan glädjas åt lite mycket att vara glad åt och oavsett om du glädjes över världsrekord, ett nytt jobb eller solsken så är det glädjen som räknas och det är den som är viktig. Jag måste bli så mycket bättre på att identifiera mina glädjekällor i det lilla.

Idag regnar det. Det är också fint.

All kärlek till alla er som läser…

Kram!


Fler inlägg av Martina >

Du borde även läsa