Tydligen en för svår MS-utmaning…

Hantera MS Rehabilitering Tankar & Reflektioner Träning Wellness

Av: Johanna

Jag inser mer och mer att jag är en person som gärna skjuter upp saker. Det är både på gott och ont. Det som är bra är att jag inte pressar mig, eftersom jag försöker hitta balansen i tillvaron så att inte den negativa stressen tar överhanden. Det är okej att vara “good enough”. Jag har lärt mig att vara tillåtande mot mig själv, förr kunde jag vara hård mot mig själv istället. Detta har nog förändrats en del sedan jag fick min MS-diagnos.

Det som är lite sämre med att skjuta upp saker, ja, det kan ju påverka min hälsa också. Det jag tänker på nu, som är i det extremaste laget- är att jag har skjutit upp en överenskommelse jag hade med mig själv i 3 års tid!!! Jag ser det nu, när jag går tillbaka och läser det jag skrev i inlägget “Min MS-utmaning”…. Jag hade bestämt mig för att börja styrketräna på gym. Jag hade först bokat besök hos en fysioterapeut, och han gav mig bra tips. Jag kände mig redo. Sen föll det…. Jag vet att min familjesituation kan ha varit en del av orsaken, men ändå…

Jag sviker i alla fall aldrig mina promenader i naturen…

Jag har senaste tiden blivit inspirerad av träningstips här på multipelskleros.nu så nu är det dags. Om det nu är ett för stort steg att ta till gymmet, så ska jag väl fixa följande…

 Jag ska köra styrkepass här hemma, 20 minuter, 3 gånger i veckan. Det ska väl inte vara så svårt? Jag är medveten om att det är svårt att bryta en vana, eller börja en ny vana. Jag läste någonstans att forskning visade på att det tar 66 dagar…

Men, min fysiska och psykiska hälsa kan inte vänta, så nu kör vi!!

Foto: Johannas privata

Fler inlägg av Johanna >

Du borde även läsa