Välkommen tillbaka 2020!

Hantera MS Tankar & Reflektioner Träning

Av: Malin

Jag hoppas att ni har haft en härlig jul och nyår. Själv har jag haft en lugn men ändå en intensiv tid med jobb, träning och en kropp som har bråkat. 

Nu är jag igång med nya mål och inga löften vad jag vill uppleva 2020 sedan får man se vad som är uppnåeligt. Var sak har sin tid. 

Jag nämnde att min kropp bråkar och den har varit jobbig ibland på ett sätt som jag inte känner igen. Jag har vaknat med en kropp som känns som någon har kört en ångvält över kroppen ? Känns som jag spänner kanske kroppen i nån sorts kramp ? Vaknar ofta att ena sidan (vänster ) har domnat. Obehagligt. 

Tränar ju ofta styrka och yoga men det är en annan trötthet, svårt att beskriva. 

Nu bad jag min man att titta till mig ibland om han märker att jag krampar eller spänner mig men han sover så gott om nätterna att han märker ingenting ….

Samtidigt vet jag inte hur jag skulle reagera om jag vaknade  mitt i natten av att han stirrade på mig. Kanske blir en rak höger i förskräckelse. 

Tror tyvärr att det är min ms som spökar med spasmer eller kramp. Min vänstra hand kan jag vakna av att jag håller som en knuten hand , hårt hårt. 

Ska ta upp det vid nästa besök. Går nu också i väntans tider med att få en MR. Skulle ha fått den i november men det verkar som det är försenat trots att jag sa till i augusti om det eftersom jag vet efter erfarenhet att det blir förseningar MEN det tyckte dem var alldeles för tidigt att lägga in om en mr då MEN var har vi nu ? Jo vi är i februari snart och jag har ingen tid.

Jag träffade en neurolog i december och han lade in en remiss på MR och det skulle ske inom två månader och nästa vecka har det gått två månader MEN jag lever på hoppet. 

Man följer vad som händer med vården och det är en tuff situation och den märks och kommer att märkas ännu mer om man inte tar tag i problemet IDAG. 

Så kämpa på , det gör jag. 

Fler inlägg av Malin >

Du borde även läsa