Värsta sommar-minnet

Resa Tankar & Reflektioner

Av: Malin

Man har så många förväntningar när man har semester. Det är lite laddat med ”semester ”.

Ibland går det inte som man har tänkt som den resan vi gjorde våren 2010.

Vi åkte hela familjen till Florida med våra vänner och deras två barn, vi var totalt 9 stycken. Vi hade verkligen längtat till sol och värme och vi alla har ett stort hjärta för FLORIDA. Denna resa hade allt: shopping, sol, bad och tid tillsammans men det kunde inte sluta värre. Vi skulle åka hem och sista kvällen på Tampa hörde vi hemifrån att det att det hade varit ett vulkanutbrott i island och att det kunde vara förseningar. Vi kollade på nätet och våra flighter var inte inställda eller försenade. Så vi åkte till flygplatsen dagen därpå tog vi vårat plan som gick i tid, landade i Atlanta för att byta plan mot Sverige och där tog det tvärstopp !!

Det var upprörda människor omkring oss och vi lyfte på blicken och såg att alla flighter var CANCELED.

Kön var lång till informationsdisken och jag ställde mig i en av köerna medans familjen stod i hörnet med våra väskor. Hade en klump i magen och såg en man flyga över disken i ren ilska. Han skrek och svor och jag förstod allvaret.

Tog ett djupt andetag och ställde frågan när vi kunde resa hem till Sverige ? Hon tittade på mig och skakade på huvudet och sa att hon hade svårt att se nån chans överhuvudtaget att komma hem den närmaste veckan.

Jag gick tillbaka till familjerna. Dem såg att jag var skärrad och hade gråten i halsen och jag fick fram :

-vi kommer inte hem på minst en vecka ….

Det här var bara början på en mardröm, vi fick Voyager för att få rabatt på hotell. Det var överbokat på vartenda hotell så det fanns bara dyra rum lediga men vi hade inget val. Varje dag i en veckas tid åkte vi till flygplatsen och försökte komma hem. Vi chansade en gång efter två dagar i Atlanta att åka till Montreal för att komma därifrån till Sverige men dem skakade bara på huvudet och efter en natt där fick vi åka tillbaka till Atlanta.

Vi pratade med personalen på flygplatsen efter Att ha varit i Atlanta i sex dagar och dem tyckte att vi skulle chansa att åka till Köpenhamn och ta sig därifrån till Stockholm. Vi checkade in våra väskor och tog med oss till hotellet det viktigaste och lite kläder ifall vi blev kvar i Atlanta och då hade vi inga kläder men det fick bära eller brista. Upp tidigt den morgonen och vi checkade in och väntan var olidlig. Men vi kom med !!! Vilken lycka och högvinst för oss . Våra vänner hade för några dagar tidigare chansat att flyga till Tyskland och ta sig därifrån och vi kom fram samtidigt som dem . Helt otroligt !!!

Väl framme i Köpenhamn möttes vi av min syster som körde hem oss till Stockholm.

Jag kunde kyssa marken som jag stod på.

Vi fick betala allt själva och dessutom förlorad inkomst fick vi på köpet eftersom det räknades som naturkatastrof.

Efter denna resa mådde jag dåligt främst psykiskt och oktober samma år fick jag min ms diagnos. All stress och oro utlöste nog min sjukdom eftersom jag hade haft känningar i fötterna dec 2009 som gick tillbaka. Sjukdomen låg och väntade på mig …

Fler inlägg av Malin >

Du borde även läsa