Vila och MS

Okategoriserade

Av: Malin

När jag hör ordet vila tänker jag först och främst på att gå och vila mig. Att gå och lägga sig på soffan eller sängen.

Så tänkte jag innan jag levde med ms som jag bär i min ryggsäck. Idag har lärt mig att vila kan vara återhämtning genom träning, promenader eller nån aktivitet som man tycker om. Jag tycker det är väldigt rofyllt att tända ljus, koka en god kopp kaffe, sätta på en podd och göra armband. Då finner jag vila i mitt sinne.

Återhämtning (vila) innebär ju helt enkelt ny kraft och energi. Jag vet att vissa höjer ögonbrynen när jag orkar träna, jobba och göra andra aktiviteter men inte arbeta 100%. Om jag inte skulle vara så aktiv skulle nog min arbetskapacitet vara ännu lägre än idag. Därför struntar jag i att de tycker så, de vet inte hela sanningen. 

Hjärnan behöver stimulans men den måste också få vila. Mental avslappning handlar om att hitta ett tillstånd av lugn, säkerhet och trygghet. Om vi kan styra över vår kropp och medvetet påverka oss själva på ett djupare plan kan vi också hantera det som händer i vårt liv på ett mer konstruktivt sätt. Mental balans, vila och återhämtning är två av hälsans fyra byggstenar som vi är riktigt bra på.

Vila och återhämtning är det som bygger upp kroppen. 

Även om jag är trött försöker jag att träna , träning ger mig kraft och bättre vila. Mitt välbefinnande är bra mycket bättre och jag är inte lika rastlös och irriterad som om jag inte skulle träna. 

Träning och Fatique har ju även goda resultat, bra kondition och muskelstyrka minskar tröttheten . Låter kanske konstigt att om man är trött ska man träna och inte vila men det har ju gett resultat för många människor och jag tror verkligen på det eftersom jag upplever positivt resultat av det själv . Så lyssna på kroppen, sömn, vila och träning. 

Ha det fint !

Fler inlägg av Malin >

Du borde även läsa