Viljan att våga göra något nytt

Okategoriserade

Av: Malin

Då menar jag med att ändra inriktning med mitt arbete. Att byta arbete ? 

Jag är utbildad barnskötare , arbetat inom äldreomsorg, förskola, växtskötare, brevbärare, kontor, sekreterare, assistent i skola, demonstratör, har skrivit lite och fått äran att föreläsa och nu huvudsakligen som säljare. 

Tittar man på den tråden så är det val av yrken inom vårdande och service. 

Är det jag ? Visar mina val vem jag är…

Omhändertagande, vårdande , serviceinriktad.  Ja det är jag , enligt mig själv då förstås.  

Samtidigt är jag 52 år ”ung”och arbetar idag 25% . 

Då kommer en till fråga :Hur attraktiv är jag på marknaden ? 

Samtidigt är jag alltid där när jag arbetar och arbetar som alla andra på min arbetsplats. Vill inte att man tassar på tårna och gör skillnad när det inte behövs. Det skulle bara bli konstigt. Mina arbetskamrater som vet om min sjukdom brukar säga : du ser verkligen inte sjuk ut …

Fördelar och faktiskt en viss nackdel när det gäller schemaläggningar, val av dagar som jag ska arbeta och ibland när jag ska till sjukhuset på läkarbesök. Där krockar det ibland. 

Realistiskt sätt tror jag nog inte att jag kommer att orka arbeta fram till min pension med det yrke jag har idag och därmed lockar det att byta för framtiden även om det är 25%. Skulle vilja pröva på 37,5% men den tiden finns inte. 

Endast 25, 50, 75 och 100%. När ska samhället tänka om ? 

Så otroligt fyrkantigt och omodernt om det nu finns ett mode inom byråkrati ….

Vad vill jag göra då ? Mina tankar går då till : 

*Plugga till undersköterska/ sjuksköterska men måste då plugga in bland annat matte. 

*älskar att skriva

*nån kurs som komplettering till min grundutbildning och att då få hjälpa barn i svåra stunder/situationer eller kvinnor.

*yogainstruktör

Ja jag är nog nyfiken på ett nytt liv men jag har arbetat med det jag gör idag mer än 20 år och är ”trygg” i min anställning men idag vet man aldrig vem som får gå. Frisk eller sjuk? 

Ja alternativet om man ser det så blir nog lätt för ett företag. 

Ska bara våga slänga mig ut i havet och simma mot strömmarna så kanske jag kommer vidare och blir lyckligare i mitt val , det är nog dax för att ta ett nytt steg in i 2021.

Fler inlägg av Malin >

Du borde även läsa