Leva med ms

Okategoriserade

Av: Malin

Vem är jag? 

Vem vill jag vara? 

Vem vill gå i mina skor? 

Våren kommer och knopparna spricker så vackert och jag försöker fånga alla ögonblick och njuter varje gång jag ser en ny blomma som har kämpat sig upp från den kalla jorden och sträcker sig mot solstrålarna som värmer och får blomman att blomma. 

Lite som jag känner jag, från mörkret till ljuset. Jag blir gladare när ljuset kommer men det kan också ge ett samvete att man måste vara glad nu när sommaren kommer. Stressen att få trädgården fixad, resan som ska bokas och sedan träffa släkt och vänner. Allt ska vara perfekt! 

Verkligheten är inte så för ingen sätter det kravet förutom du själv. ( intalar jag mig själv iallafall) 

Jag lever med ångest och jag har accepterat det. Jag lever också med ms. 

Ändå är livet härligt! 

Idag är det en trög dag med fylld av ”måsten” men jag bestämde mig för att lägga mig i soffan och skriva mina tankar till ER istället. Jag har rätten att göra det. 

Därav mina frågar ovan som ni säkert startade att läsa min text med. 

Jag är en kvinna med ms, ångest, och har ett liv som jag vill tacka ja till. 

Jag vill vara ärlig mot mig, lyssnande till mig själv men också mot andra. Jag vill vara en förebild för andra. 

Att gå i mina skor skulle vara tufft för många eftersom utåt sett ser ju allt bra ut men jag lever med en kropp och sinne som skulle förvåna många. 

Därför är det så viktigt med att få förståelse för ms och människan. 

Nu har jag olika projekt på gång som :

Neuropromenaden 2022, lära mig om yoga för barn, insiktsutbildare att lära mig om mig själv. Jag känner en glädje att göra saker och att mötas av nya platser. 

Det behöver inte vara stora saker, jag har gjort en lista som jag vill vara med om detta år. Den listan kan jag dela med mig av nästa gång. Vi ses och ta hand om er och ditt inre. 

Fler inlägg av Malin >

Du borde även läsa