Le för fan!

Tankar & Reflektioner

Av: Malin

Om man tänker på allt som är negativt får man mindre kraft att hantera det som behöver lösas. Jag har en bok som jag skriver i på kvällarna vad jag är tacksam för. En stund för reflektion och känna efter vad jag har och inte vad jag inte har.
Jag prövar att vara tacksam ( dock inte hela tiden ) . Jag är tacksam för mitt jobb, tacksam för att jag kan gå, tacksam för att solen skiner idag osv
Det gäller att ändra sitt motto och inställning till livet. Om man börjar med att säga när man har precis vaknat och tittar upp:
-jaha en ny jävla dag! Det är klart att den dagen inte blir bra. Istället när du sätter ner fötterna på det kalla golvet säger ;
-undrar vad denna underbara dag bjuder på idag ?
Träna sitt tänk, om jag tänker negativt så blir jag negativ och den dagen blir inte bra.
Om jag varje morgon ger mig själv ett leende , känns kanske konstigt och påklistrat till en början men tillslut kommer det spontant själv. Du behöver inte anstränga dig.
Vi har en massa endorfin i våra kroppar och endorfiner går igång när du gör något som du tycker om.
Som på sin arbetsplats , du sätter energin så fort du träder över tröskeln. Ge inte det negativa utan kliv in med ett leende och positiv, det smittar av sig på andra . En fantastisk känsla att se andra le.

Skratta tills du blir glad.
Träna tills du har träningsglädje.
Vänta inte tills du tror att du Ska skratta när du är glad eller att du Ska träna när du känner att du får lusten att träna. Det kommer inte av sig själv. Jobbet måste du göra !!
Tänk syftet ! Vad är syftet med denna dag ?
Göra en god middag, skapa stämning på arbetsplatsen eller ge någon en komplimang ?
Det finns massor att hämta men det är fortfarande du som lägger syftet varje morgonen.
Kram på er !

Fler inlägg av Malin >

Du borde även läsa