Lopp, bara lopp, bara massor utav lopp!

Okategoriserade

Av: Sofia

September månad är för mig en månad då det finns massor av lopp att springa. Det är bara att välja och vraka. För mig är Tjejmilen ett självklart val.
För mig har det blivit nästan av en liten tradition att springa tjejmilen. Jag har sprungit alla tjejmilen de senaste 10 åren faktiskt. Jag tycker det är överlägset det roligaste loppet. Det är sådan otrolig gemenskap och härlig stämning. Det är en fin bana, lagom långt och fokus är på glädje att springa snare än prestation tycker jag.
Sen är det såklart oerhört roligt att jag lyckats förbättra mig för varje år. Jag tror att jag sprang på 50 minuter första året och nu senast sprang jag mitt överlägset snabbaste lopp på 39 minuter och 28 sekunder. MEN det roligaste är ändå, eller det jag tycker är mest fantastiskt är att jag tycker det är lika roligt varje år oavsett tiden jag springer på. Det jag är tacksam över är såklart att jag kan springa varje år och därför är varje start en vinst för mig.
Startskottet gick och jag tyckte jag kom in bra i loppet. Tittade som vanligt inte jättemycket på klockan utan gick mest på känsla. När jag springer 10 km vet jag att det är nästan max från början så det var bara att springa på. Och benen kändes pigga så det funkade hela vägen in i mål. Och stämningen efter banan var som vanligt så positiv och medryckande, så det gick relativt lätt att springa fort hela vägen. Så när jag kom in på målrakan på gärdet såg jag att klockan var på 39 minuter! Wow tänkte jag detta har ju gått väldigt fort! Så när jag passerade mållinjen stannade klockan på 39.28 och jag kom på plats 26 bland alla startande damer. Det var en fantastisk känsla och jag är stolt och tacksam att kroppen fungerar och svarar bra på träningen jag gör.
Två veckor efter tjejmilen var det dags för Stockholm halvmaraton, ett lopp jag också sprungit flera gånger och som jag tycker är kul. Jag gillar banan och den härliga stämningen runtom. Dock var vädret inte med mig det här året. Blött och kallt! Vilket ledde till att jag fick svårt att värma upp.
Så när det bara var minuter kvar till start kastade jag mig ut och hann springa lite fram och tillbaka framför startlinjen innan det var dags att starta. Så det blev lite av en chock för kroppen när starten gick. Pang och så bara springa på!
Detta lopp var ett speciellt lopp. Speciellt på det sättet att jag inte hittade den där riktiga mentala kraften och energin som jag alltid annars har när jag tävlar. Det gick mentalt tungt på något vis. Jag njöt inte riktig av stämningen utan fick verkligen mobilisera mina krafter för att fortsätta. Min styrka brukar annars vara mitt mentala positiva mindset under tävlingar, men det var som bortblåst idag. Jag sprang och tänkte att vädret var dåligt, att det var trångt och att detta inte på något sätt var kul. Så det blev en ny upplevelse för mig. Men jag bestämde mig ändå att jag skulle genomföra loppet, det var det viktigaste, inte kliva av.
Så jag var otroligt förvånad när jag kom på upploppet och såg att jag gick mot ett nytt PB på halvmaran. Klockan stannade på 1:25:18 och jag kom på plats 16 av alla damer. Tack kroppen för det.
Så vad tar jag med mig från detta? Att man inte alltid kan vara på topp, att ibland sviker tankarna och det är ok att det är så. Det gick att springa ändå. Så ibland behöver man gå emot sina tankar och bara göra det! Om du förändrar ditt beteende så ändras tankar och känslor automatiskt (nästan iaf)

Fler inlägg av Sofia >

Du borde även läsa