?Träning med MS

Tankar & Reflektioner Träning

Av: Malin

Jag utmanar min ms varje dag. Varje dag möts jag av en kropp i olika dagsformer som trött, pigg, stel, mjuk den är aldrig “vanlig “. Känslan att vakna Med en kropp som inte ger känslan av tyngd eller värk finns inte längre, jag har accepterat det. Lägger ingen vikt längre på det.

Med träning kan jag påverka min kropp till något positivt och även psyket. Känner mig gladare och jag vågar prova nya maskiner, nya vikter och jag ser att träningen ger resultat. Jag tränar min gång på löpband, får upp puls på crosstrainern, styrketräning och yoga. Jag varierar dessa och sätter små mål som jag “orkar” genomföra. Den här träningen passar mig och jag tycker att det är viktigt att hitta något som man själv tycker om. Jag har tränat hela mitt liv och ibland blir jag så ivrig och övertränar bara för att det är så himla roligt. När jag fick mitt första skov för sex År sedan och satt i rullstol fick jag en sjukgymnast som visste och förstod vikten Av träningen för mig. Jag satt på en stol och hade ett smörgåspapper under min fot och på så sätt fick jag träna att dra foten fram och tillbaka det var min träning då. Min start till att kunna gå igen hade börjat. Nu efter många år med tårar, svett, envishet är jag på god väg och jag hoppas att jag fortfarande kan träna min gångsträcka längre och längre.

Det är bättre att röra på sig lite varje dag än inget, man kanske inte tycker om att gå på gym utan föredrar att gå promenader t.e.x  då säger jag TOPPEN bara man hittar sin grej. Så fundera på vad just DU tycker om och därefter börja röra på dig.

Kram och lycka till

Fler inlägg av Malin >

Du borde även läsa