Varför ska man träna på morgonen?

Okategoriserade

Av: Sofia

Även fast det fortfarande är väldigt kallt ute, och vi har tom haft snö nu i veckan så är iaf ljuset något som vittnar om att våren ändå är här.Så skönt att man överlevt vinterna och att ljuset återvänder.  Jag tycker det är så skönt och jag känner verkligen att jag blir mycket piggare, får mer energi och orkar vara vaken lite längre på kvällarna.

På våren tycker jag också att blir det så mycket lättare att få till morgonträningen. Att träna på morgonen är något jag verkligen gillar och jag tycker det har så många fördelar.

Nedan tänkte jag lista de, enligt mig, största fördelarna med att träna på morgonen:

  1. Pigg och glad resten av dagen!

Jag tycker att när jag tränar på morgonen så blir resten av dagen en bättre dag. Det gör att jag känner mig mer gladare, piggare och har ett större fokus på dagens arbetsuppgifter. Jag tycker att jag upplever dessa fördelar både fysiskt och psykiskt. Mentalt handlar det om att jag känner mig starkare och mindre stresstålig när jag har fått till ett träningspass på morgonen. Det är som en mental dusch, jag blir fri från stress och oro och känner mig redo att ta tag i dagen.  Träningen är ju som ett naturligt lyckopiller.

  • Tid över till annat på eftermiddagen!

En annan av fördelarna jag tycker är när man får till träniingen på morgonen är att man får mer tid över till annat. Eller egentligen så är känslan det iaf. När man kommer hem från jobbet är ju träningen redan gjord så då finns mer tid över och tillvaron känns inte lika stressig.

  • Sömnen blir  bättre!

Jag tycker jag märker att sömnen blir bättre när jag kommer ut och tränar på morgonen, om jag jämför med att gå ut och träna efter jobbet. Nu vet jag inte om det finns vetenskapliga belägg för detta, men jag upplever att sömnen blir bättre när jag kommer iväg och ut på morgonen.

  • Lättare att träningen blir en vana!

Jag har märkt att jag lättare hoppar över ett träningspass om jag ska träna på kvällen. Då är jag ofta så himla trött efter en arbetsdag och det r lättare att då hoppa över träningen. På samma sätt är det lättare att det kommer saker emellan på em som gör att man måste ställa in träningen. Så jag tror att det är lättare att få till träningen på morgonen och att det då lättare blir en vana.

Sammanfattningsvis är detta några av de största fördelarna jag ser med morgonträningen. Men sen är det såklart så att morgonträningen inte passar alla och huvudsaken är ju att träningen blir av inte när den blir av!

Stor kram från Sofia.

Fler inlägg av Sofia >

Du borde även läsa