MS – Bästa Du

Okategoriserade

Av: Jenny

Bästa MS,

Ibland verkar det som att Du tror att du är viktigare än mig. Du gör min kropp påmind om dig titt som tätt.

Jag hatar inte dig utan jag försöker tycka om dig. Jag har valt att acceptera dig som en vän för vi ska ju leva tillsammans hela livet, du och jag. Du påminner mig om vad som är viktigast i mitt liv och det vill jag tacka dig för. Så tack MS! Numera märker jag inte av dig så mycket. Du har lugnat ned dig, eller du har lärt mig hur jag ska förhålla mig till dig. Så att vi kan leva tillsammans. För så här är det:

Jag kommer alltid att vara den viktigaste personen i mitt liv!

Min kraft och energi ska jag vara rädd om. Jag behöver ta hand om mig själv för att orka vara där för andra. Att leva hållbart är att leva sant mot sig själv och andra. Att prioritera sin sömn, hälsa och välmående. Att inte komma med ursäkter. Att inte förminska sig själv utan stå upp för sig själv. Varje dag! Även de dagar då jag bara vill lägga mig ned och sova. Vad kan jag göra den dagen då jag inte har någon energi, för att stå upp för mig själv, och göra något som får mig att må bra?

Det här tvivlet som kommer som en objuden gäst. Känslan av att vara oduglig, inte räcka till, not good enough, osäkerheten, den känner vi alla ibland eller hur? Det som är avgörande är hur länge vi tillåter den vara där. Hur mycket vi lyssnar på den och hur mycket vi tillåter den att ta vår energi.

När jag får tvivel och negativa tankar så går jag till kroppen för hjälp. Jag sätter mig ned och andas, yogar eller går ut och springer. Då hittar jag tillbaka till mitt sanna jag, jag grundar mig och hittar mitt varför. Jag tillåter mig inte att vara kvar i hjärnan med alla tankar utan gör något aktivt för att komma bort från dem. Jag gör alltid något även på mina sämsta dagar. En promenad för rörelse och dagsljus eller en kort yogasekvens.

Varje dag praktiserar jag tacksamhet.

Jag ser också det som har varit bäst under dagen och det som varit mindre bra.

Vad tar jag med mig från dagen till morgondagen och vad behöver jag säga nej till.

Vad ser jag fram emot. Hur vill jag att morgondagen ska bli.

Vad kan jag påverka och vad kan jag inte påverka.

Mitt recept för hälsa och välmående

  • Gör något varje dag som gör dig glad.
  • Umgås med familj och vänner.
  • Prioritera din sömn.
  • Rörelse och solljus varje dag.
  • Träna regelbundet.
  • Ät färgglad mat och undvik socker och för mycket alkohol.  

Har jag glömt något? Vad är ditt bästa för att må bra med din MS? Skriv gärna till mig jag älskar att höra ifrån dig.

Kramar Jenny

Fler inlägg av Jenny >

Du borde även läsa