MS-förhållningssätt, balans & lagom

Okategoriserade

Av: Jenny

Tycker du att det är svårt att hitta ett förhållningssätt som funkar hela året till träning och kost? Har du svårt att hitta en balans som funkar även på de sämre dagarna. (som vi alla har)? Jag tycker numera om “lagom” när det gäller nästan allt. När jag skriver detta så är vi mitt i sommaren i Juli månad. Regnet öser ned utanför och jag tycker det är mysigt att höra smattret mot fönsterrutan.

Jag befinner mig i Järvsö och har jobb-semester. Jag håller i yoga två gånger om dagen men mellan det så tränar jag, springer, går på promenader, gymar, latar mig, gör ingenting, äter gott och laddar batterierna.

Så viktigt för mig att få egen tid. Tid för reflektion, återhämtning, att bara vara, planera och mysjobba lite. Nu är mina barn stora så detta funkar. Det känns lyxigt och rättvist. Å jag tänker att allt har sin tid. Detta trodde jag aldrig skulle vara möjligt för några år sedan. Det var det inte heller. Viktigt att påminna sig om det tycker jag. Att vissa saker inte är värt att kämpa för. De kommer att komma till dig i rätt tid.

Efter sommaren är det många som har dåligt samvete för att de har unnat sig för mycket och kanske inte haft samma rutiner som vanligt. De startar upp hösten med en rivstart och NU ska det ätas rätt, tränas och nya rutiner ska det bli. Superbra eller hur och visst känner du igen dig?

Men tänk så här istället. Skapa rutiner och ett förhållningssätt till mat och träning som håller hela året. Tillåt dig att unna dig. Vi behöver det men ha inte dåligt samvete. Det är inte snällt och skapar endast dåliga vibbar. Förbered dig inför semestrar och helger hur du vill att de ska se ut så att det inte blir panik och ”det blir som det blir” och i värsta fall börjar du om på ruta ett igen.

För mig tar yogan och träningen aldrig semester den finns alltid med mig, men den ändrar sig lite till om möjligt mer njut.

Sightseeing löpning och promenader, yoga på vackra platser, bad och cykling och massa god mat och dryck. Inga förbud eller prestation utan mer njut och härlig balans.

Det gör att jag inte ”sunkar ihop mig” utan fortsätter att känna mig stark, kraftfull och fylld av energi.

Om jag inte yogar och stretchar så får jag ont i kroppen och blir stel. Yogan grundar mig och träningen får mig att känna mig så levande, glad och fylld med energi.

Skapa tid bara för dig så att du orkar vara den du vill vara.

Behöver du tips till ett kraftfullt liv i balans hör av dig till mig så hjälper jag dig gärna.

Önskar dig en fin dag!

Kramar J

Fler inlägg av Jenny >

Du borde även läsa